• Укр
  • Рус

Термальна вода: для чого потрібен цей косметичний засіб

153
Додати
до обраних
Поділитися

Термальна вода — це наповнена мінералами природна вода, яка видобувається з глибин землі. Особливістю такої води є її підвищена температура, завдяки чому вона й набуває свої цінні властивості.

Термальна вода ефективно зволожує та очищає шкіру, її можна використовувати для того, щоби попередити вікові зміни, захистити шкіру від забруднень, наситити її киснем, усунути темні кола під очима та інші видимі недоліки. Термальна вода буває у вигляді спрею, також її можуть містити засоби для догляду за обличчям, зволожувальні креми та гелі-бустери. Розповідаємо більш детально що таке термальна вода в цьому матеріалі.

Які є види термальної води

Термальна вода може мати різний хімічний склад та насиченість і буває таких видів:

  • Гіпотонічна — у такій воді рівень мінералів складає нижче 9 мг/л. Завдяки цьому вона дуже м’яка та чудово підходить для чутливої, сухої та схильної до подразнення шкіри.
  • Ізотонічна — має рівень мінералів 9–11 мг/л. За складом така вода наближена до рідини в людському організмі, завдяки чому вона підходить для всіх типів шкіри та має заспокійливі властивості.
  • Гіпертонічна — містить рівень мінералів понад 11 мг/л. Підходить для жирної, проблемної шкіри зі схильністю до акне. Таке вмивання мінеральною водою знижує виділення себуму та нормалізує стан шкіри. Також гіпертонічну термальну воду можна використовувати як протинабряковий засіб.

Перед придбанням засобу важливо визначити, яка термальна вода для чого саме буде використовуватися та з яким типом шкіри.

Який мусить бути склад термальної води

Термальна вода різного типу та виробників може мати дещо різний склад. Щоби підібрати відповідний продукт, варто заздалегідь ознайомитись із властивостями мікроелементів термальної води.

Очищенню шкіри та підтримці її здорового вигляду сприяють натрій та гідрокарбонати. Залізо допомагає наситити її киснем, а калій утримати природну вологу всередині клітин. Для зняття запалень термальна вода має містити літій, а для загоювального ефекту — бор. Відновленню та захисту шкіри сприяють кальцій, магній, марганець та кремній.

Для чого потрібна термальна вода

Термальна вода для обличчя це універсальний засіб. Завдяки вмісту великої кількості корисних речовин, вона має такі властивості:

  • Зволоження — термальна вода проникає в клітини шкіри та насичує їх вологою. Завдяки цьому в шкірі відновлюється ліпідний шар, який захищає її від сухості та втрати вологи.
  • Заспокоєння — високий вміст мінералів знижує реактивність шкіри, зміцнює природний захист.
  • Нормалізування — вміст термальної води сприяє відновленню мікрофлори шкіри.
  • Омолодження — термальна вода сприяє захисту клітин від руйнування, виробленню колагену та еластину, завдяки чому шкіра зберігає свій свіжий та молодий вигляд.

Правильно підібрана термальна вода та регулярне її використання може досить швидко призвести до помітних результатів.

Які є протипоказання щодо використання термальної води

Термальна вода практично немає протипоказань. Проте, потрібно враховувати, що вона не може повноцінно замінити крем чи будь-який інший косметичний засіб. Термальна вода слугує лише доповненням до інших засобів, наприклад, антивікових.

Не варто використовувати термальну воду на відкритих пораненнях, оскільки це може призвести до інфекції.

Як правильно підібрати термальну воду

Термальна вода виробляється у вигляді спрею та може бути присутньою в пінці для вмивання, відновлювальному кремі, балансувальному тоніку, зволожувальній сироватці тощо.

Вибирати косметику потрібно з урахуванням типу шкіри:

  • для нормальної шкіри підійде термальна вода з вмістом калію та натрію;
  • для сухої шкіри варто підібрати засіб із калієм, кальцієм, магнієм та доповнити його гіалуроновою кислотою;
  • для жирної та проблемної шкіри підійде вода з підвищеним вмістом цинку та сірки;
  • для чутливої шкіри можна придбати засіб із нейтральним рівнем pH, високою концентрацією селену та кремнію;
  • для зрілої шкіри підійде засіб із високим вмістом селену, який має антиоксидантні властивості.

Щоби підібрати відповідну термальну воду, потрібно детально ознайомитися зі складом засобу та, за можливості, проконсультуватись із косметологом.

Як користуватися термальною водою

Термальною водою досить просто користуватись.

Базові поради для ефективного використання термальної води:

  • термальну воду потрібно наносити на чисту шкіру;
  • тримати флакон бажано на відстані не менше 10 см від обличчя;
  • для рівномірного нанесення розпилювати засіб можна, малюючи рукою в повітрі вісімку;
  • надлишки води можна прибрати паперовою або тканинною серветкою;
  • засіб можна використати, щоби продовжити стійкість макіяжу, для чого термальна вода має бути нанесена на відстані 30 см від обличчя;
  • якщо перед тим як використовувати спрей для тіла, нанести розсипчасту пудру можна приховати дрібні зморшки;
  • термальну воду можна нанести на пензлі для нанесення тіней вологим способом;
  • термальну воду не бажано використовувати під відкритим сонцем.

Термальна вода — це зручний та універсальний продукт, за допомогою якого можна швидко зволожити шкіру та посилити ефект інших косметичних засобів. З правильно підібраною термальною водою шкіра буде виглядати свіжою та доглянутою в будь-яких умовах.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.