Українці почали частіше купувати ноутбуки, інструменти та ігрові приставки: чим «живе» онлайн-торгівля

554
Додати
до обраних
Поділитися

Товари для хобі та спорту увійшли в топ-3 за кількістю доставок в середині березня. В середньому посилки проїжджають 411 км, що на 8% більше, ніж пів року тому. В СМТ удвічі частіше отримують товари, ніж відправляють. За березень кількість доставок у межах п’яти великих міст України збільшилася на 30%. Чим «живе» онлайн-торгівля в Україні – в аналітиці OLX за жовтень 2019-березень 2020.

За березень українці надіслали понад 200 тис. товарів з послугою OLX Доставка. При цьому останнім часом їхні вподобання в онлайн-покупках дещо змінилися. Про це свідчить рейтинг найпопулярніших речей, які замовляють користувачі. З середини березня у топ-10 з’явилися товари для краси та здоров’я. Крім цього українці почали активніше купувати ноутбуки. На дозвіллі вдома люди, мабуть, поділилися на дві категорії: хтось вирішив нарешті відремонтувати речі, а хтось – підняти рейтинг у грі, оскільки в списку найбільш популярних товарів тепер інструменти та ігри з приставками.

При цьому дитячі одяг та взуття стали замовляти рідше. Більш того, у другій половині березня в топ-3 найпопулярніших категорій по доставці увійшли товари для хобі, відпочинку та спорту, які до цього поступалися «Дитячого світу».

Доставки в межах одного міста

За березень кількість товарів, доставлених в межах п’яти великих міст України, збільшилася на 30%. Так, між районами Києва товари поштою стали відправляти на 27% активніше, Харкова – на 32%, а Одеси – на 38%. В 1,5 рази зросла кількість доставок всередині Дніпра, а у Львові вона і зовсім подвоїлася.

Якщо говорити про товари, які стали частіше «подорожувати» у межах цих міст у другій половині березня, то картина наступна: в Києві та Дніпрі у топ-3 потрапили товари для краси та здоров’я (до цього мешканці частіше відправляли телефони). У Львові замість смартфонів стали купувати товари для спорту та відпочинку, а в Харкові спортивне приладдя «витіснило» дитяче взуття.

Інфографіка OLX_Що купують українці найчастіше

Що купують та скільки витрачають

Загалом за неповні шість місяців українці здійснили понад 1,2 млн покупок з послугою OLX Доставка. При цьому, очевидно, вони стали замовляти товари з більш далеких куточків країни, бо середній кілометраж посилки збільшився на 8% і склав 411 км.

Найчастіше по країні як і раніше «подорожують» електроніка, одяг, взуття та засоби по догляду, а також товари для дітей. При цьому співвідношення між ними за пів року трохи змінилося: частка електроніки скоротилася на 4 п. п. і тепер становить 38% від усіх посилок, а ось одяг і супутні товари стали купувати частіше – відсоток доставок піднявся з 21% до 23%. «Дитячий світ» також «виріс» на 2 п. п. і становить 16% усіх відправлень. Товари для хобі та спорту замовляли у 9% випадків, а для дому та саду – у 8%. Запчастини для транспорту відправляли у 5% посилок.

Найбільше готові платити за електроніку – середній чек у цій категорії дорівнює 1 450 грн. На хобі та спорт витрачають менше – приблизно 800 грн. Запчастини для транспорту і товари для дому та саду відправляли на суму в 700 грн, а обновки в гардеробі обходилися приблизно в 650 грн. Товари для малюків купували в середньому на 550 грн.

Міста великі та маленькі

Стало відомо про попит на послугу OLX Доставка в різних населених пунктах. Так, в СМТ отриманих посилок майже вдвічі, або на 83% більше, ніж відправлених. У селах схожа ситуація: на 37 450 прийнятих посилок 22 900 надісланих. Інакше йдуть справи в містах: тут товари частіше починають свою «подорож», ніж закінчують. При цьому на міста припадає 94% всіх відправлень і 90% доставок.

Користувачі онлайн-майданчика продовжують купувати товари за допомогою послуги OLX Доставка і зараз. Нагадаємо, що логістичний партнер платформи – Нова Пошта, безпечний простір доставки.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.