Чек-ліст з нерухомості: 8 основних порушень правил публікації оголошень та їхні наслідки

651
Додати
до обраних
Поділитися

Якісне оголошення на OLX збільшує шанси продати будь-який товар. Це правило діє й для об’єктів нерухомості. Щоб уникнути проблем, слід відповідально поставитися до створення оголошень на платформі. Експерти OLX Нерухомість склали перелік основних порушень користувачів, яких варто уникати, і розповіли про їхні наслідки.

1. Фото з порушеннями

Продам нерухомість: 8 основних порушень правил публікацій та їхні наслідки

Фото, які містять тільки логотип агентства, знімки з логотипами/водяними знаками конкурентних сервісів, візитні картки, колажі, контактна інформація, стокові зображення, оголошення без фото та інші порушення в розділі «Нерухомість» – усі вони суперечать правилам публікації оголошення.

Якщо кожне зображення порушує правила, то вашу публікацію разом з ними видалять з OLX. Однак ви можете відредагувати фото і знову активувати оголошення. Якщо ви розмістили тільки одну або кілька фотографій з порушеннями – оголошення залишиться активним, але з нього вилучать «неправильні» знімки.

2. Об’єкт зданий/проданий

Продам нерухомість: 8 основних порушень правил публікацій та їхні наслідки

Таке оголошення знімуть з публікації. Повторна активація неактуального оголошення призведе до його повного видалення. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

3. Неправильний населений пункт

Продам нерухомість: 8 основних порушень правил публікацій та їхні наслідки

Оголошення відправлять на редагування. Ви зможете знову його опублікувати, коли виправите помилки в полі «Місцезнаходження». Якщо ви спробуєте активувати оголошення без редагування – це призведе до його повного видалення. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

4. Декілька об’єктів в одному оголошенні

Продам нерухомість: 8 основних порушень правил публікацій та їхні наслідки

Оголошення відправлять на редагування: необхідно залишити інформацію тільки про один об’єкт нерухомості. Повторна активація оголошення з декількома об’єктами призведе до його повного блокування. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

5. Заміна пропозиції про здачу або продаж квартири на іншу пропозицію в рамках одного оголошення

Заміна пропозиції про здачу або продаж квартири на іншу пропозицію в рамках одного оголошення

Оголошення повністю видалять без можливості редагування. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

6. Неправильна рубрика/підрубрика/тип об’єкта

Невірна рубрика/підрубрика/тип об'єкта

Рубрику і/або тип об’єкта нерухомості змінять на правильні. Після цього ви не зможете редагувати ці дані, а тільки активуєте оголошення, сплативши вартість розміщення, якщо така є.

Якщо ви опублікуєте оголошення про подобову оренду в довгостроковій оренді – його видалять без можливості активації. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

7. Дублі оголошень (розміщення повторного оголошення) в одному обліковому записі

Дублі оголошень (розміщення повторного оголошення) в одному обліковому записі

Повторне оголошення повністю видалять. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

8. Теги (повторювані ключові слова в описі та (або) в заголовку оголошення

Теги (повторювані ключові слова в описі та (або) в заголовку оголошення

Оголошення видалять з можливістю редагування. Якщо спробуєте повторно активувати з тегами – його видалять повністю. Вартість розміщення і реклами – не повертається.

Важливо: масові порушення в межах облікового запису

Якщо в акаунті виявлять кілька оголошень з будь-яким з перерахованих вище порушень – на електронну адресу користувача прийде лист з прикладами помилок і проханням відредагувати всі проблемні оголошення. Якщо не зробити цього протягом трьох робочих днів, то доступ до профілю – буде обмежений. Оголошення, які порушують правила, видалять.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.