58% орендарів Києва шукають однокімнатні квартири

676
Додати
до обраних
Поділитися

Однокімнатне житло найпопулярніше – його шукають 6 з 10 київських орендарів. Вартість «трійок» збільшилася на 43% у порівнянні з минулим роком. «Однушки» та «двійки» ростуть у ціні влітку, а трикімнатне житло навпаки – взимку. Близько половини власників помешкання не користуються послугами рієлтора при здачі квартир в оренду – повідомляють аналітики OLX Нерухомість.

Найбюджетнішим районом Києва виявився Деснянський, тут однокімнатна квартира обійдеться в 6 500 грн на місяць, а за ціну трикімнатної – 9 800 грн – вже можна зняти «однушку» в Шевченківському, який є другим за вартістю оренди житла в Києві.

Традиційно найдорожчі квартири знаходяться в Печерському районі. Тут вартість трикімнатного житла складає 40 600 грн. До порівняння, минулого року орендна плата складала 15 000 грн. Топ-3 найдорожчих районів закриває Голосіївський, де середня ціна на двокімнатне житло складає 13 900 грн, при тому що в інших районах за «двійку» можна віддати до 12 000 грн.

Загалом, рейтинг залишився таким, як був минулого року. Єдиний район, який суттєво змінив позиції, – Подільський. За попередніми даними, він займав другу позицію з кінця. За «трійку» в місяць просили 9 500 грн, а цьогоріч – 14 200 грн. Таким чином Поділ наздогнав Дніпровський і Святошинський райони.

OLX_ Скільки коштує орендувати квартиру в Києві

Як змінювались ціни на оренду квартир в Києві за останні півроку

За даними аналітики, однокімнатні та двокімнатні квартири було дешевше знімати на початку року, адже до літнього сезону вони збільшились в ціні. У червні вартість оренди «двійок» зросла на 4%, однокімнатних – 2%. Ситуація з «трійками» протилежна – квартири дорожчали на початку року, приріст склав майже 5%, а до літа змін не прослідковувалось.

Якщо порівнювати середню вартість квартир першого півріччя 2019 і 2018 років, то очевидним є зростання цін на всі види житла. Наприклад, «однушки» зросли на 43% в середньому, «двійки» – 30%, а трикімнатні піднялись майже на половину, приріст склав 44%.

Попит та пропозиція на орендоване житло

Кияни масово шукають однокімнатні квартири. За перше півріччя 2019, серед всіх відгуків на оголошення 58% припало на них – повідомляють аналітики OLX Нерухомість. До порівняння, «двійки» поступаються майже на половину – 34% відгуків, а трикімнатні в найменшому попиті серед шукачів житла – 8% відповідей.

Щодо власників помешкання, з початку 2019 року найчастіше на платформі OLX пропонували «однушки» – 29 500 оголошень, які склали 47%. На другому місці опинились двокімнатні – 25 000 пропозицій. «Трійки» ж продовжують і «пасти задніх» – близько 9 000, тобто 14%. У Дарницькому районі здають квартири частіше, ніж в будь-якому іншому. Тут всі типи житла лідирують за кількістю оголошень. Найскладніше знайти помешкання на Подолі і Печерську.

Близько половини всіх власників квартир, які здають в оренду житло, роблять це без рієлторів. У першому півріччі 2019 послугами рієлтора найчастіше користувалися орендодавці, які пропонують «трійки», – 31% серед всіх оголошень про здачу трикімнатних апартаментів. Найрідше – власники однокімнатних квартир, частка пропозицій 17%. 23% всіх власників «двійок» користуються послугою рієлтора при здачі житла.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.