Офіси, магазини та МАФи: що здають під бізнес в Україні

224
Додати
до обраних
Поділитися

Найпопулярніші види комерційної нерухомості для оренди – офіси, магазини та МАФи. 83% приміщень України зосереджено в п’яти великих областях. Чверть об’єктів Києва – в Шевченківському районі. Яку комерційну нерухомість здають в Україні, в яких областях вибір незначний та чим відзначився лівий берег столиці – в аналітиці OLX Нерухомість.

Найпопулярніші в Україні види комерційної нерухомості під оренду – офісні приміщення, магазини, приміщення вільного використання, МАФи та склади – на них випало 89% всіх пропозицій за літо. При цьому в половині випадків здавали офіси.

За кількістю відгуків на одне оголошення лідерами виявились кав’ярні – на кожну пропозицію про здачу до орендодавця звертались в середньому 9 людей, також українці активно цікавились автомийками та СТО.

OLX_Офіси, магазини та МАФи - що здають під бізнес в Україні

Всього ж за літній період на сервісі OLX Нерухомість було опубліковано 39 000 оголошень про здачу комерційної нерухомості. Київська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Львівська області виявились лідерами за кількістю пропозицій. На ці 5 областей випало 83% всіх приміщень, які пропонують по всій країні.

В Тернопільській, Кіровоградській, Закарпатській, Волинській та Сумській областях підприємцям не залишили шансів загубитись у величезному виборі нерухомості – тут його немає, адже оголошень менше всього в Україні.

Кожне друге приміщення здають у Київській області. У столиці найпопулярнішим районом за кількістю пропозицій став Шевченківський район – тут зосереджено 26% київських об’єктів комерційної нерухомості. Друге місце розділили Голосіївський та Печерський, а закривають рейтинг Оболонський, Святошинський та Деснянський райони. На останній припало всього 2% оголошень.

Загалом же, лівий берег цим літом відзначився контрастами: орендодавці Деснянського та Дарницького районів отримували більше, аніж будь-хто в Києві, звернень на одну пропозицію, а ось власники комерційної нерухомості Дніпровського району – з точністю до навпаки.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.