Скутер за 4 600 грн або гіроборд за 3 450 грн: який альтернативний транспорт шукають українці на OLX

425
Додати
до обраних
Поділитися

Найбюджетніші засоби пересування у великих містах України – скутери, гіроскутери та гіроборди. Кияни найчастіше шукають мотоцикли, в той час як у 60% випадків у столиці продають скутери. Яку транспортну альтернативу обрати, аби пересуватися містом з комфортом та у скільки обійдеться така покупка – в аналітиці OLX.

Якщо ви втомилися від громадського транспорту та не готові купувати авто заради життя у заторах, пересуватись містом з комфортом можна на альтернативному персональному транспорті. Покупка невеликого транспортного засобу (ТЗ) стане менш затратною, аніж придбання машини, і права для використання багатьох з них також не потрібні.

В OLX вирішили з’ясувати, яка транспортна альтернатива, крім самоката, скейта та роликів, користується найбільшою популярністю в Україні, й у скільки обійдеться таке задоволення.

Київ

У столиці найпопулярнішим виявився мотоцикл –його шукали у 23% випадків. Середня ціна на байки склала 17 200 грн. Однак оголошень про продаж – всього 11%, тож покупцям не варто зволікати.

Також кияни активно цікавляться скутерами та електросамокатами: кожен п’ятий запит припав саме на ці ТЗ. При цьому любителям скутерів є з чого обирати, цей транспортний засіб пропонують купити в 60% оголошень. Обійдеться така покупка в середньому у 4 600 грн – скутер входить до топ-3 найдешевших засобів пересування, що разом з широким асортиментом лише сприяє його популярності.

Найдорожчими виявились електровелосипед (19 000 грн) та електромотоцикл (38 000 грн). Однак їх шукають лише в 1% та 2% випадків відповідно, та оголошень про продаж цих ТЗ найменше.

Гарні новини для любителів сучасного екологічного транспорту: за 3 450 грн в середньому можна стати щасливим володарем гіроборда, гіроскутер обійдеться у 3 400 грн – це найдешевші види персонального транспорту на OLX. Продають їх у 16% випадків.

Який альтернативний транспорт шукають українці на OLX

Великі міста

Найпопулярнішим видом транспорту у великих містах України виявився скутер: 36% запитів у Львові, 34% – у Харкові та 25% – у Дніпрі. Найдешевше його можна купити у Харкові (4 400 грн) та Дніпрі (4 600 грн). У Львові середня ціна на скутер складе 4 800 грн. А ось кожен четвертий одесит найчастіше шукає мопед, який у Південній Пальмірі можна придбати за 6 000 грн.

Мешканці Одеси, Харкова, Дніпра та Львова мабуть солідарні у своєму інтересі до мотоциклів – байки вони шукають у кожному п’ятому випадку. Але за мотоцикл звичайно треба заплатити більше. Наприклад, мешканцям Дніпра байки обійдуться у середньому в 11 000 грн, Харкова – 13 800 грн. У Львові за мотоцикл просять 15 000 грн, в Одесі на 600 грн більше – 15 600 грн.

Очолюють рейтинг найбюджетніших транспортних засобів гіроскутер та гіроборд – їхні ціни не відрізняються від столичних.

Гарний спосіб зважити всі «за» та «проти» – протестувати ТЗ, взявши його в оренду. Так ви зрозумієте, наскільки вам підходить той чи інший вид транспорту, і, здійснюючи покупку, будете впевнені у своєму виборі. Наприклад, на OLX можна знайти гіроборд в оренду за 300 грн/доба. Покататись на скутері можна за 250 грн/доба, на мотоциклі – за 1 450 грн/доба.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.