Ремонтне питання: які послуги найчастіше замовляють українці

552
Додати
до обраних
Поділитися

У перший літній місяць серед користувачів OLX збільшився інтерес до оновлення осель – у порівнянні з травнем кількість пошуків за запитом «ремонт квартир» зросла на 5%. Окрім того, старт літа викликав підвищення попиту на послуги з оздоблення та ремонту помешкань – тих, хто відгукнувся на оголошення, побільшало на 10%. За послуги перевезення у червні просили в середньому 1 000 грн.

Будівництво, ремонт, прибирання

Аналітика OLX за червень показала, що у сфері «Будівництво, ремонт, прибирання» українці на 20% активніше цікавилися послугами у підкатегорії «Електрика». З початком літа на платформі значно зріс інтерес до послуг зі встановлення вентиляції та кондиціонування – кількість тих, хто відгукнувся на оголошення, у порівнянні з попереднім місяцем зросла на 445%, або у 5 разів. Пропозицій також додалось – на 9%.

Окрім того, українці частіше шукали послуги з загального ремонту та оформлення осель. У червні зацікавлених в оголошеннях побільшало у підкатегоріях «Оздоблення та ремонт» – на 10%, «Побутовий ремонт і прибирання» – на 7%. Кількість пропозицій у порівнянні з травнем зменшилась – на 2% та 4% відповідно.

Найчастіше шукали такі ремонтні послуги: встановлення натяжних стель – 11,3 тис. запитів, поклейка шпалер – 7,1 тис., укладання плитки – 6,3 тис., утеплення фасадів – 6 тис., перетяжка меблів – 5,1 тис. Також потрібні були й спеціалісти для переобладнання домівки. Серед найпопулярніших запитів: сантехніки – 7,2 тис., електрики – 6,4 тис. та плиточники – 5,2 тис.

Ремонтне питання: які послуги найчастіше замовляють українці

Перевезення та оренда транспорту

Актуальнішою стала оренда спецтранспорту та вантажних машин – число зацікавлених зросла на 15%. Загалом у категорії «Перевезення та оренда транспорту» найчастіше пропонували послуги: вантажників – 6,5 тис. оголошень, з використання кранів – 4,4 тис., перевезення – 3,6 тис. та з вивозу сміття – 470. Остання при цьому обійшлась би у червні найдешевше – всього у 400 грн, що на 50% менше, ніж у травні.

За перевезення просили стабільно в середньому 1 000 грн. А от послуги з використання крана подорожчали на 56%, і тепер коштують 7,8 тис. грн. На 17% дорожчою стала робота вантажників – у червні за неї просили приблизно 3,5 тис. грн.

Найпопулярнішими запитами, що стосуються ремонту, у червні були: «оренда авто», «вантажні перевезення», «вантажне таксі», а серед спецтранспорту – «маніпулятори» та «автокрани».

Ремонтне питання: які послуги найчастіше замовляють українці

Будівельні матеріали

Матеріалами для ремонту на OLX стали цікавитися рідше – у розділі «Сировина та матеріали» тих, хто відгукувався на пропозиції, у червні поменшало на 20%, а оголошень – на 4%. Як у травні, так і на початку літа найчастіше продавали дрова, щебінь, чорнозем, вугілля та металобрухт. Серед пошукових запитів у червні лідерами були: «металобрухт», «макулатура», «дизельне паливо», «піддони» та «бензин».

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.