Де мріють про власну сортувальну станцію, а де жителям допоможуть хіба що магічні портали: рейтинг районів Львова

417
Додати
до обраних
Поділитися

Тисяча жителів Львова оцінили своє місце проживання за критеріями безпеки, чистоти, інфраструктури, транспортної системи та якості життя. Згідно з опитуванням OLX Нерухомість, Франківський район виявився найкомфортнішим. Натомість найменш зручний для проживання – Личаківський.

Рейтинг районів Львова за 5-бальною шкалою

1. Франківський – 3,59

2. Галицький – 3,46

3. Сихівський – 3,4

4. Залізничний – 3,27

5. Шевченківський – 3,18

6. Личаківський – 3,06

Безпека

Щоб у місті стало безпечніше, львів’яни кажуть, потрібно більше камер спостереження та поліцейських патрулів, а вулиці та двори мають освітлюватись краще. Згідно з оцінками в опитуванні OLX Нерухомість, найбезпечнішим районом Львова став Франківський – 3,57 балів із п’яти. Аби стало ліпше, на думку місцевих, потрібна взаємоповага, втім не завадить також і вміння швидко бігати. На другій сходинці опинився Галицький – 3,53. Щоб відчувати себе у безпеці, тут радять бути толерантними.

У Шевченківському районі, безпечність якого місцеві оцінили у 3,16 балів, радять «бути спортивною людиною» або ж ходити з охоронцем – а краще одразу з двома. Найменший бал отримав Залізничний район – 3,13 із п’яти. Жителі кажуть, що тут потрібно вирішити проблему із закинутими будівлями та територіями, а щоб питання безпеки зовсім не турбувало, радять «жити на Марсі».

Чистота

Є у львів’ян і своє бачення, як вирішити проблему з чистотою у місті. Жителі усіх районів погоджуються, що краще стане, коли люди будуть свідомішими і смітитимуть менше. До того ж потрібно більше смітників, зокрема для роздільного збору відходів, і ввести штрафи для тих, хто не в змозі донести до них сміття. Звання найчистішого отримав Франківський район – максимальні 3,5 балів. Місцеві переймаються станом газонів, тому хочуть ввести штрафи для водіїв, які вбачають в них зони для паркування.

Район-лідер наздоганяє Сихівський – його стан оцінили у 3,47 балів. Тут вірять, що чистіше стане, коли «кожна людина виросте над собою». Жителі Галицького, який набрав 3,41 балів, вбачають шанс на покращення просто в тому, аби «бути людьми», щоправда, в цьому ще можуть допомогти «величезні штрафи». В Шевченківському кажуть, що потрібно навчати людей правильно сортувати сміття, та хочуть мати власну сортувальну станцію – 3,06. Найменш чистим у Львові вважають, згідно з оцінками, Личаківський район – 3,02 балів.

Інфраструктура

Найкращою у місті стала інфраструктура Франківського району – 3,91 балів із п’яти, за даними опитування OLX Нерухомість. Щоб жити тут було максимально комфортно, кажуть, потрібно більше спортзалів, кафе та зелених зон. Водночас не забувають і про дозвілля людей старшого віку – пропонують відкрити для них розважальні клуби. У Галицькому, який з 3,82 балів опинився на другій сходинці, хочуть мати більше «озеленених спокійних куточків» та гарний спорткомплекс.

Жителям Залізничного району потрібно більше парків та дитячих майданчиків – 3,66. І ще до карантину тут сумували за класичними афішними тумбами, де можна було дізнатись, що йде в театрах і кінотеатрах. У Личаківському для повного комфорту потрібно відкрити ТРЦ, супермаркет і більярдний клуб – 3,39 балів, за оцінками місцевих.

Транспортна інфраструктура

Хоч у кожному районі особливості транспортної інфраструктури дещо відрізняються, львів’яни погоджуються: місту потрібно більше паркомісць, велосипедних доріжок та гарно відремонтованих доріг. До того ж їм бракує одиниць громадського транспорту. Найкраще оцінили стан Франківського району – максимальні 3,23 балів. Для покращення ситуації тут хочуть мати новіші автобуси, побудувати метро, а дороги – розширити. Жителі Сихівського ще активніше виступають за розширення проїжджих частин, під час якого варто було б також залатати ями та відремонтувати тротуари – 3,06.

У Шевченківському районі, який отримав 2,88 балів із п’яти, потребують більше доріг до центру, а поки пропонують пересуватися за допомогою «магічних порталів». Свої тротуари називають лагідно – «кратери на Марсі». У Залізничному хочуть, аби їхній район був краще сполучений з іншими частинами міста, адже інколи, щоб кудись дістатися, «потрібно зробити екскурсію Львовом» – 2,87. Транспортну систему, на їхню думку, покращать «трохи розуму та логістики», а ще – нічні маршрутки.

Якість життя

Місцеві розповіли, за що люблять свої райони. Жителі Франківського кажуть, що тут затишно і все поряд, не дуже шумно і гарна інфраструктура. Тому не дивно, що в цьому районі найвищий показник якості життя – 3,76 із п’яти. Сихівський, який на другому місці з 3,5 балів, також обирають за чудову інфраструктуру, затишок, зелень і простір, а комусь подобається тут жити, бо «це хардкор». Залізничний до душі поціновувачам спокою, багато ж хто звідси швидко дістається роботи – 3,48.

У Галицькому живуть тому, що це комфортне місце і зручна локація, а хтось філософськи додає, що «жити у чужому [районі] незручно» – 3,43 балів. Перевага Шевченківського району, на думку місцевих, – помірні ціни на оренду житла та наближеність до центру, і загалом тут комфортно – 3,29 балів із п’яти. Личаківський люблять за те, що тут зелено та тихо. Кажуть, що він «старовинний, красивий та один з кращих», – якість життя в районі оцінили на 3,19 балів.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.