Подобова оренда: українці почали орендувати будинки на 24% частіше

786
Додати
до обраних
Поділитися

Незважаючи на потенційний локдаун, українці все одно шукають можливість відсвяткувати Новий рік, орендувавши житло з сім’єю або друзями. При цьому у 18 обласних центрах України збільшилася кількість пропозицій з подобової оренди квартир. Найбюджетніше винайняти квартиру для святкування 2021 року можна у Сумах (350 грн/доба), а будинок – в Одесі (2 700 грн/доба). Більше про зміни у новорічній оренді та ціни у регіонах — в аналітиці OLX Нерухомість*.

Як змінилася новорічна оренда

Квартири

Середня вартість подобової оренди квартир за рік не змінилася – зазвичай в листопаді за житло просили 500 грн. А ось в деяких обласних центрах ціни все ж збільшилися: на 10% в Тернополі, 7% – в Рівному, 5% – в Івано-Франківську. В Одесі та Полтаві навпаки орендувати житло перед Новим роком стало дешевше – на 9%, а в Ужгороді – на 14%.

У 18 обласних центрах пропозицій стосовно квартир стало більше: наприклад, у Вінниці їх число виросло на 44%, в Черкасах – на 36%, в Житомирі – на 30%. Менше оголошень щодо здачі апартаментів в листопаді було у чотирьох містах: в Києві їхня кількість знизилася на 19% в порівнянні з 2019 роком, в Ужгороді – на 18%, в Одесі – на 9%, в Харкові – на 2%.

За даними OLX Нерухомість, попит на подобову оренду квартир в обласних центрах теж переважно виріс. Найбільше це помітно у Тернополі – 13%, Черкасах – 12% та Чернівцях – понад 10%. Трохи менше почали цікавитися апартаментами у шести містах: у Львові та Чернігові цей показник упав на 5%, Києві та Ужгороді – на 3% і 4% відповідно, Івано-Франківську та Харкові – на 2%.

Будинки

Кількість будинків для подобової оренди теж зросла – на 25%. Збільшився й попит: українці відгукуються на пропозиції на 24% активніше у порівнянні з листопадом 2019 (для квартир цей показник склав +3%). Кожним оголошенням про оренду будинку цікавилася 21 людина, а про квартири – 11, тут змін за рік не відбулося.

Попит на будинки у великих містах виріс набагато більше, ніж на квартири. Так, в Одесі, де оголошень не додалося, відгукувалися на них на 35% активніше. А у Львові та Харкові, де пропозицій стало навіть менше, попит зріс на 17% і 14% відповідно. У столиці інтерес до будинків збільшився на 30%, а в Дніпрі – на 51%. При цьому у Львові оголошенням цікавилися в середньому 103 особи, що робить його найпопулярнішим серед великих міст України. На другому місці Дніпро – 63 людини, на третьому розмістився Харків – 59 людей.

Кількість пропозицій по будинках серед великих міст виросла в Дніпрі – на 44%, в Києві – на 15%. Менше оголошень про здачу котеджів стало у Львові – показник знизився на 13% і в Харкові – на 3%.

Подобова оренда: українці почали орендувати будинки на 24% частіше

Де найдешевше зустрічати Новий рік

Квартири

За даними OLX Нерухомість, найбюджетніші квартири цьогоріч пропонують у Сумах – 350 грн/доба. Обрати вдалий варіант тут можна серед 370 оголошень. Дешево також орендувати помешкання у Чернігові та Кропивницькому – 400 грн. Пропозицій у цих містах у листопаді було 200 та 130 відповідно.

Недорогий варіант відсвяткувати зустріч Нового року та відвідати Західну Україну – Івано-Франківськ. Винайняти квартиру тут можна за 430 грн, а серед 140 оголошень точно знайдеться вдалий варіант.

Будинки

Орендувати будинок в середньому коштує 1 500 грн. Якщо ж порівнювати ціни з минулим роком, у деяких великих містах України відбулися значні зміни в цінах на подобову оренду: так, у Львові забронювати будинок в листопаді 2019 було у 2,5 раза дешевше, зараз це в середньому 3 000 грн за добу. У Дніпрі вартість оренди була менше в 1,5 раза – з 2 000 вона підросла до 3 000 грн. Столичні котеджі подорожчали на 11% – 5 000 грн на день, одеські – на 8%, коштують 2 700 грн на день. У Харкові зняти будинок цьогоріч стало навпаки трохи дешевше — на 7%, тепер просять у середньому 2 800 грн.

*За даними аналітичної служби OLX Нерухомість, листопад 2021 р.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.