Найбільша проблема українських мегаполісів – транспортне забезпечення: результати опитування

392
Додати
до обраних
Поділитися

Мешканці українських мільйонників оцінили свої міста на трійку, але Львів виділився найбільшою середньою оцінкою. Дніпрян турбує забрудненість міста та страх пізно повертатися додому, а одеситів – ситуація з дорогами. Ці міста отримали найнижчі оцінки за критеріями чистоти, безпеки та транспорту. OLX Нерухомість ділиться результатами опитування понад 15 тисяч жителів українських мільйонників, які оцінювали свої міста.

Львів

Найбільше місто Західної України визнали найкращим у порівнянні з іншими за одразу двома показниками – безпекою (3,01) та чистотою (3,23). Підсумковий бал за усіма критеріями – 3,1. Так, львів’яни дуже задоволені тим, як екстрені служби реагують на їхні виклики й готові оперативно приїхати на місце. А ще вони не бояться повертатися додому уночі. Але ще є що поліпшувати – адже пропонують ввести регулярні патрулі поліції, покращити освітлення вулиць та збільшити відповідальність за порушення порядку.

У порівнянні з іншими мегаполісами України серед мешканців Львова найбільше людей, які можуть сказати, що живуть у чистому місті. 14% опитаних діляться, що у їхніх районах є сортувальні баки для сміття. Аби зробити місто ще чистішим, учасники опитування пропонують влаштовувати толоки на вихідних, збільшити кількість смітників та краще фінансувати комунальні служби.

Київ

Столиця посіла друге місце у рейтингу українських мільйонників, ставши найкращою за інфраструктурним забезпеченням (3,44). Загальна оцінка за усіма показниками – 3,05. Кияни кажуть, у них достатньо продуктових і господарських магазинів, ринків і торгових центрів у пішій доступності від дому. Ще пишаються кількістю парків, зелених зон і спортивних майданчиків. Аби покращити інфраструктуру, пропонують припинити стихійну забудову, обладнати більше громадських просторів, відкрити садки та школи.

Водночас кияни, як і більшість жителів міст-мільйонників України, незадоволені транспортним забезпеченням (2,79). Вони кажуть, що столиця підходить для пересування автобусами, тролейбусами чи трамваями, але точно не автівкою – бо знайти місце для паркування досить важко. Пропонують додати більше сполучень громадським транспортом між сусідніми районами, зупинок, прибрати маршрутки та сприяти розвитку муніципального транспорту.

Харків

Східний мільйонник розмістився посередині рейтингу й отримав у середньому 3,02 за усіма показниками. Його мешканці у порівнянні з іншими містами України вище оцінюють транспортне забезпечення (2,9) і діляться, що вони можуть доволі легко діставатися різних районів свого міста. Транспорт ходить навіть пізно ввечері, тому доїхати додому для харків’ян не така проблема, як в інших мегаполісах. Для покращення за цим критерієм жителі пропонують оновити транспортний парк, організувати більше паркомісць та зробити проїзд дешевшим.

Водночас серед усіх міст Харків програє за показником безпеки (2,85). Мешканці часто чують про злочинність чи стикаються із нею у своєму місті, а для покращення пропонують встановити більше камер та боротися із наркозалежністю.

Одеса

Мегаполіс на узбережжі Чорного моря розмістився на четвертому місці із загальним балом 3,01. Одесити кажуть, що їхнє місто – найкраще за рівнем життя (3,18) і високо оцінюють свої стосунки із сусідами. Натомість вони найсильніше з усіх жителів мегаполісів України незадоволені транспортним сполученням (2,76) – скаржаться на затори та неякісні дороги. Як рішення пропонують розширити дороги у місті, покращити транспортні маршрути та побудувати метрополітен.

Дніпро

Останнє місце у рейтингу посідає Дніпро – його оцінили у 2,8 бала. Мешканці виставили мегаполісу найнижчі бали за показниками безпеки (2,72), чистоти (2,57) й інфраструктури (3,18).

Щоб їхнє місто стало безпечнішим, пропонують покращити освітлення, ліквідувати закинуті місця або просто не виходити на вулицю. Для поліпшення рівня чистоти радять покращувати усвідомленість у людей, запроваджувати сортування і стимулювати комунальників ліпше працювати. А щоб вдосконалити інфраструктуру, на думку дніпрян, слід відкрити більше басейнів та спортивних секцій, створити додаткові паркові зони й підтримувати малий бізнес, щоб і він міг робити свій внесок у розбудову міста.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.