• Укр
  • Рус

Фонд державного майна України та OLX уклали меморандум про співпрацю

175
Додати
до обраних
Поділитися

Фонд державного майна України уклав меморандум про співпрацю з компанією OLX Україна, яка входить до складу міжнародної OLX Group та є найбільшою платформою онлайн-оголошень в Україні.

Мета Меморандуму – забезпечити консолідацію зусиль його сторін для отримання достовірної та повної інформації про ціни продажу нерухомості, що необхідно для забезпечення автоматичної обробки цієї інформації та електронного визначення оціночної вартості нерухомого майна Єдиною базою даних звітів про оцінку.

Варто зазначити про те, що база онлайн-оголошень про продаж нерухомості на OLX є одним із джерел інформації з відкритим доступом, яку Фонд, поряд з іншими джерелами, згідно з положеннями статті 172 Податкового кодексу України використовує для формування інформаційної основи визначення оціночної вартості об’єкта нерухомості.

«Фонд державного майна впроваджує комплексну реформу у сфері оцінки та залучає партнерів до створення ефективної та зручної системи з даними про вартість об’єктів нерухомості. Наша співпраця з OLX сприятиме розвитку якісного інформаційного продукту, вільний доступ до якого матиме кожен громадянин України», – заявила заступниця Голови Фонду державного майна України Юлія Бєлова.

Відповідно до меморандуму, OLX щомісяця надає Фонду інформацію про нові об’єкти нерухомості, оголошення про продаж яких опубліковані на сайті протягом попереднього місяця. Сторони затвердили умови, а також типову структуру, якій має відповідати така інформація.

«Початок партнерства з Фондом державного майна України допоможе розвивати прозорий та чесний ринок нерухомості, – зазначає директор OLX Україна і Центральна Азія Катерина Онищенко. – Зараз база OLX Нерухомість налічує понад 450 тисяч активних оголошень і щомісяця поповнюється на 80 тис. нових пропозицій з продажу квартир, будинків, офісних та державних приміщень. Ми готові ділитися аналітичними даними задля оптимізації та покращення процесів оціночної вартості нерухомості».

Окремо зазначається, що інформація, яка передаватиметься Фонду не міститиме жодних персональних даних та не буде використана Фондом у комерційних цілях.

Водночас, за умовами меморандуму, використовуючи у своїх інформаційних джерелах дані отримані від OLX Україна, Фонд зобов’язався вказувати офіційне джерело інформації.

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна за підтримки проєкту USAID Економічний розвиток, управління та зростання підприємництва (EDGE) розробив і вже розпочав тестування на власному обладнанні програмного забезпечення нового сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості нерухомого майна.

Його запуск у дослідну експлуатацію запланований до 1 липня 2021 року.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.