Українські водії не готові відмовитися від авто, щоб зменшити затори: результати дослідження

344
Додати
до обраних
Поділитися

Кожний п’ятий українець переконаний, що може потрапити у затор навіть у вихідні. Водночас водії вважають не доцільними обмеження на в’їзд до центрів міст і очікують будівництва більшої кількості доріг та паркінгів.

Також не можуть порозумітися автомобілісти та власники альтернативного транспорту: перші вважають велосипеди та самокати небезпечним, а другі виїжджають на дороги через те, що немає відповідної інфраструктури.

У червні аналітична служба OLX провела опитування понад 10 тисяч респондентів та з’ясувала, що українські водії думають про дорожню інфраструктуру.

– 69% опитаних українців, які мають легкове авто, користуються ним щодня.

– 22% – беруть машину кілька разів на тиждень.

– 7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць.

– 2% – керують машиною почергово з іншими членами родини.

Кожний п’ятий українець вважає, що у своєму населеному пункті може потрапити у затор навіть у вихідні. Така сама кількість негативно ставиться до відокремлених смуг для громадського транспорту. На думку 19%, вони лише зменшують проїзну частину для легкових авто. 80% все ж таки позитивно ставляться до цих смуг.

Не можуть порозумітися між собою автомобілісти й власники альтернативних видів транспорту: велосипедів, самокатів, моноколес тощо. Останні масово жаліються на погану інфраструктуру – 91% опитаних вважають її слабо розвиненою та не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування. Через це невдоволені й водії авто – половина з опитаних вважають, що це збільшує ризик ДТП.

73% водіїв переконані, що перемогти затори можна будівництвом доріг і розв’язок, 47% – створенням паркінгів, і лише 12% погодилися б з обмеженнями на в’їзд машин до центрів міст. Ділитися своїми машинами з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше — тільки 7% автомобілістів.

Якість доріг в Україні автомобілісти оцінюють так:

– Відмінно — 4%.

– Добре — 16%.

– Задовільно — 37%.

– Незадовільно — 21%.

– Погано — 21%.

Якість розмітки оцінюють так:

– Відмінно — 4%.

– Добре — 14%.

– Задовільно — 31%.

– Незадовільно — 26%.

– Погано — 25%.

Кількість дорожніх знаків оцінюють так:

– Відмінно — 17%.

– Добре — 31%.

– Задовільно — 27%.

– Незадовільно — 13%.

– Погано — 12%.

Згідно з дослідженням OLX Авто, кожен третій учасник, який не має машини, планує її придбати. Тільки кожний восьмий пішохід не сідає за кермо, бо вважає зручнішим громадський транспорт.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Найкращі варіанти сімейного авто

Найкращі варіанти сімейного авто до 10-12 тисяч доларів: підбірка від OLX

Підбірка від OLX: найкращі варіанти сімейного авто до 10-12 тисяч доларів ✔️ Рекомендації з покупки авто від експерта OLX ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.