«Надійність компанії повинен відчувати і працівник, і клієнт»: «Свої люди» з HRD мережі офтальмологічних клінік «Візіум» Оленою Калініченко (відео)

353
Додати
до обраних
Поділитися

OLX Робота продовжує публікувати випуски влогу «Свої люди»: це 15-хвилинні інтерв’ю з найцікавішими роботодавцями та лідерами думок у HR-галузі України. Говоримо про те, як ефективно підбирати, мотивувати, розвивати та утримувати співробітників у сегменті лінійного й масового персоналу.

Веде влог запрошений експерт – Лана Солнцева, HR-практик з 15-річним досвідом і бренд-амбасадор OLX Робота.

Наша наступна героїня – HRD мережі офтальмологічних клінік «Візіум» Олена Калініченко. Вона розповіла про особливості підбору медичного персоналу, візуальне підкріплення цінностей і чому компанія наймає людей без досвіду.

 

У штаті клінік – 350 працівників

Ми – найбільша офтальмологічна мережа. У нас 10 клінік України, шість з яких розташовані в Києві. У штаті працює 350 людей. Продовжуємо рости: найближчим часом плануємо відкрити ще кілька нових проєктів.

Лікарів вузького профілю не варто шукати на сайтах із працевлаштування

Медицина сама собою специфічна сфера, а офтальмологія – ще «складіший» напрям, який вимагає професійного ретельного відбору ключових фахівців. Тут потрібні лікарі (наприклад, хірурги або вузькі фахівці інших напрямів), яких неможливо знайти за оголошеннями. Таких експертних кандидатів потрібно знати й моніторити.

Але пошук за допомогою сайтів із працевлаштування працює для підбору команди лікарів (не вузьких фахівців), медсестер, середнього медперсоналу. В цьому випадку ми користуємося різними ресурсами, зокрема й OLX, застосовуємо традиційніші методи підбору персоналу.

Ми щодня нагадуємо команді про наші цінності.

Готові навчати медсестер з нуля

Медсестринський персонал цінується на ринку України, постійно відчувається його брак. Залучаємо таких фахівців завдяки кільком перевагам.

Одна з них – розташування: всі наші клініки розташовані в зручних інфраструктурних локаціях міст.

Також залучаємо можливістю працювати з найновішим і сучасним обладнанням. Ще ми використовуємо одноразові витратні матеріали. Ось ця надійність у медичній сфері дуже важлива – як для співробітника, так і для пацієнта.

Крім того, ми приймаємо фахівців без досвіду роботи. У нас є своя система навчання. Так, дуже часто практикуємо підбір медсестер відразу після закінчення медичних навчальних закладів.

Навчаємо їх офтальмологічних маніпуляцій з нуля. Для багатьох кандидатів це один з важливих аргументів у виборі роботодавця. Інші ж клініки зазвичай вказують у вакансіях необхідний мінімальний досвід роботи, що може ставати бар’єром у працевлаштуванні молодих спеціалістів.

«Надійність компанії повинен відчувати і працівник, і клієнт»: «Свої люди» з HRD мережі клінік «Візіум» – Офіційниий блог OLX.ua

Наші цінності сформовані співробітниками

Коли ми формували наші місію й цінності, в компанії працювало 280 чоловік. Основні положення виділили не керівництво або засновники, а весь штат співробітників. У цьому нам допомогла спеціалізована аутсорс-компанія: вона провела дослідження серед наших людей, щоб сформулювати цінності й місію компанії.

Ми щодня нагадуємо команді про наші цінності. Наприклад, відповідні фрази з’являються на заставках моніторів комп’ютерів і ноутбуків співробітників, коли вмикаються в роботу за віддалекною. Також ми візуально закріпили всі наші цінності і місію на різних предметах, якими користуємося щодня. Навіть на килимках для мишок з’явилися персонажі: показуємо, що у наданні послуг бере участь не тільки медичний персонал, а й адміністратори, санітарки, охоронці.

Практикуємо підбір медсестер відразу після закінчення медичних навчальних закладів. Для багатьох кандидатів це один з важливих аргументів у виборі роботодавця.

Використовуємо наші цінності та місію в будь-яких проєктах. В інструкціях, мануалах, презентаціях процесів і стандартів – усюди буде присутня певна цінність. Наприклад, у освітньому проєкті ми нагадуємо про важливість постійного вдосконалення і розвитку співробітників будь-якого рівня.

Дуже важливо, щоб керівник компанії сам був носієм корпоративної культури. Це про нас: наш CEO транслює власним залученням те, що поділяє місію і цінності.

Дивіться попередні випуски влогу

1. «Ми працюємо граючи»: «Свої люди» з HRD мережі «Антошка» Оленою Богач (відео)

2. «Відбираємо кур’єрів уже в процесі роботи»: «Свої люди» з HRD сервісу доставки Rocket Наталією Олійник (відео)

3. «Шукаємо персонал точково – знаходимо працівників навіть у ЖЕКах»: «Свої люди» з HRD мережі ресторанів Mafia Марією Муріною (відео)

4. «Шукаємо багатофункціональних працівників»: «Свої люди» з керівником відділу підбору та адаптації АЛЛО Тетяною Жолобчук (відео)

5. «Навчаємо працівників навіть у селах, де немає інтернету»: «Свої люди» з HRD Укрпошти Лілією Бушиною (відео)

6. «Відгук кандидата «живе» добу»: «Свої люди» з HRD франчайзі KFC в Україні Дар’єю Семенченко (відео)

7. «Першими про нові вакансії дізнаються працівники»: «Свої люди» з HR-директором мережі магазинів ARGO Альоною Герасименко (відео)

8. «Співробітники мають працювати там, де їм комфортно»: «Свої люди» з HRD OLX в Україні та Центральній Азії Оленою Богдан (відео)

9. «Навчання має стати звичкою»: «Свої люди» з керівником відділу навчання METRO Cash & Carry Україна Ольгою Озерян (відео)

10. «Найбільш оплачувані фахівці – машиністи»: «Свої люди» із заступницею керівника Київського метрополітену Наталкою Макогон (відео)

11. «У 2020 році ми закрили 19 000 заявок від кандидатів»: «Свої люди» з HR-директором Нова Пошта (відео)

12. «Стабільність – фактор номер один для наших працівників»: «Свої люди» з HRD мережі супермаркетів NOVUS (відео)

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.