Бізнес у гаражі: 40 вдалих ідей

Бізнес у гаражі | OLX.ua

Якщо у вас є гараж, можна не тільки здавати його в оренду для отримання додаткового доходу. Відкриття власної справи в гаражному приміщенні — це і є бізнес у гаражі, багато хто з успішних підприємців починав саме з такого виду діяльності. Завдяки нашому матеріалу ви дізнаєтесь про найкращі ідеї гаражного бізнесу, які допоможуть заробити пристойні гроші.

Бізнес у гаражі: всі переваги

Повна фінансова незалежність — це мрія для багатьох людей. Вони прагнуть працювати на себе та не мати ніяких справ із прискіпливим керівництвом. Це можливо завдяки мінібізнесу в гаражі, який забезпечує комфортні умови для ведення власної справи.

Такий вид діяльності має ще низку переваг:

  • мінімум початкових вкладень (залежно від роду діяльності);
  • відсутність витрат на оренду;
  • різноманіття варіантів діяльності.

Такий мінібізнес допоможе не тільки втриматися на плаву, але й достатньо заробити, щоб замислитися про розширення справи.

Гаражний бізнес в Україні: тонкощі організації

Необхідно визначитися з ідеями для гаража. Треба зрозуміти, які ви зможете реалізувати в наявних умовах, а які ні. Радимо ознайомитися з історіями підприємців, що ведуть бізнес під час війни, у блозі OLX можна знайти багато корисного на цю тему.

Дуже багато залежить від розташування гаража. Якщо він розташований в місцевості зі зручним під’їздом, а неподалік є центри з великою кількістю людей, то збувати продукцію можна на місці. Якщо ж приміщення знаходиться у віддаленому від великих скупчень людей районі, то для реалізації потрібно використовувати різні способи: онлайн магазини, шукати дистриб’юторів і т.д. Для тих хто ще не має досвіду з продажу товарів чи послуг в Інтернеті, OLX створив безкоштовну школу бізнесу, яка розкаже з чого почати власну справу на OLX та як залучити перших клієнтів.

Далі для організації власної справи необхідна підготовка приміщення. Звісно, кожний варіант діяльності має власні тонкощі, але є декілька стандартних процедур, серед яких:

  • утеплення приміщення;
  • облаштування комунікацій (вода, каналізація, світло);
  • ремонт (як внутрішній, так і зовнішній);
  • оснащення необхідними інструментами та обладнанням.

Перед проведенням цих етапів треба все добре розрахувати, адже вкладені кошти мають бути обґрунтовані подальшим використанням приміщення. Витрачати гроші необхідно тоді, коли ви впевнені, що результат буде приносити користь у майбутній справі.

Не забувайте і про реєстрацію бізнесу: треба визначитися буде це ФОП або ТОВ.

Бізнес у гаражі в Україні: можливі проблеми

Під час використання гаража в комерційних цілях та для будь-яких бізнес-ідей можна стикнутися також із низкою проблем. Так, якщо для подальшої діяльності вам потрібні дозволи на роботу від таких інстанцій, як пожежна інспекція та Санітарно-епідеміологічна станція (СЕС), треба буде дотримуватись їхніх стандартів.

Якщо ви майже не маєте стартового капіталу, недоцільно розглядати харчове виробництво. Вам буде складно облаштувати гаражне приміщення, щоб воно відповідало всім санепідемнормам. Їх недотримання може призвести не тільки до великого штрафу, але й заборони на ведення підприємницької діяльності.

Також необхідно пам’ятати, що треба одержати згоду на діяльність від сусідів.

Ідеї для бізнесу в гаражі

Вибір бізнес-ідей у гаражі дуже великий, він залежить від навичок та знань підприємця, а також матеріальних можливостей. Ми пропонуємо вашій увазі 40 ідей для гаража, які допоможуть заробити пристойні гроші.

Автосервіс

Першим хочеться згадати саме автомобільний бізнес, адже зазвичай приміщення розташовано в гаражному кооперативі, тож навкруги можна знайти багато потенційних клієнтів. Якщо у підприємця «золоті руки», можна працювати самотужки, якщо подібних навичок немає — найняти автомеханіка.

Можна надавати такі послуги:

  • заміна автомобільних деталей;
  • заміна мастила у двигуні;
  • ремонт двигуна;
  • фарбування;
  • рихтування;
  • обклеювання скла тонувальною плівкою.

Чим більшим буде перелік послуг, тим більш популярною буде така невелика автомайстерня.

Шиномонтаж

Попит на послуги шиномонтажу постійно зростає, у «сезон перевзування» його можна назвати високорентабельним (35–40 %). Такий мінібізнес не потребує великих грошей для старту. У середньому вкладення окупаються за 1–2 роки.

Суха автомийка

Мийка автівок сухим способом дуже популярна у клієнтів, адже вона забезпечує необхідний догляд за автомобілем та недорого коштує. Ця послуга має хорошу рентабельність (11,5 %) та не потребує використання води й електроенергії, але доведеться забезпечити опалення приміщення.

Виготовлення пелет

Якщо вас цікавить дуже перспективний бізнес у гаражі 2022, то це виготовлення пелет — твердого палива для котлів. Сировиною для пелет є лушпиння, обрізки деревини, солома та інші дешеві матеріали. Необхідно придбати обладнання — прес середньої потужності.

Виготовлення теплиць із полікарбонату

Конструкція теплиці проста — знадобляться сталеві труби та полікарбонат. Крім цього необхідно придбати невеликий зварювальний апарат та ручний верстат для різання труб. Парники та теплиці дуже популярні у населення, тож така гаражна справа виправдає витрати.

Пластикові вікна

Попит на пластикові вікна зараз зростає. У продажу можна знайти складальні комплекти, додатково треба придбати зварювальний та фрезерний верстати, інструменти на кшталт перфоратора й болгарки.

Меблі з ДСП

Бізнес із виготовлення таких меблів не потребує великих вкладень та особливих умінь. Потрібні деталі можна замовити у великої компанії — усе буде розрізано за необхідними розмірами, тож залишиться лише зібрати конструкцію.

Виробництво токарних виробів

Якщо ви маєте досвід роботи на токарному верстаті, можна влаштувати токарне виробництво в гаражі — виготовляти різні деталі. Це досить прибуткова справа, адже великі компанії не зацікавлені у виробництві малої кількості різноманітних деталей на замовлення.

Виробництво цвяхів

Цвяхи дуже потрібні для будівництва, тож їх виробництво дуже актуальне. Як сировину використовують дріт, для старту необхідно придбати мініверстат та тельфер (вантажопідіймальний електричний механізм для підіймання та горизонтального переміщення вантажів).

Різання скла

У гаражі можна різати скло для балконів, вікон, дверей тощо. Для початку роботи необхідно придбати скло різної товщини, професійні склорізи та стіл. Середня націнка на продукцію складає 40 %.

Обробка скла

Вдале рішення — облаштування майстерні з обробки скла за допомогою піскоструминного апарату. Можна прикрашати скло та дзеркала — така послуга дуже популярна для приватних осіб та невеликих меблевих цехів.

Обробка пінопласту

За допомогою спеціального верстата можна виробляти декоративні пінопластові елементи, такий товар дуже потрібний декораторам та дизайнерам. Для старту виробництва треба придбати столи для роботи та потужні витяжки.

Виробництво сітки рабиці

Сітка рабиця має попит, вона використовується для будівельних потреб та у приватних домогосподарствах. Для організації виробництва необхідно придбати верстат та слюсарні інструменти, найняти помічника. Рентабельність складає 15–25 %.

Ремонт побутової техніки

Це варіант для досвідченого фахівця. Послуги з ремонту електроприладів мають попит у всіх верств населення. Для відкриття треба придбати діагностичну апаратуру та сучасні інструменти, організувати реєстрацію замовлень.

Зберігання велосипедів

Така послуга дуже цікавить власників велосипедів, яким ніде зберігати двоколісний транспорт у зимовий час. Влітку можна пропонувати простір для зберігання дитячих електромобілів, які незручно щодня транспортувати в ліфті.

Декупаж меблів

Декорування меблів за допомогою техніки декупаж не вимагає придбання дорогого обладнання, знадобляться лише фарби, інші супутні матеріали та старі меблі. Можна співпрацювати з дизайнерськими студіями.

Відкриття магазину

У гаражному приміщенні можна відкрити торгову точку. Це особливо вдале рішення, якщо ворота будівлі виходять на дорогу. Найбільш популярними можуть стати промислові або будівельні товари, канцтовари, автомобільні деталі. Необхідно буде облаштувати торгове устаткування та закупити початкову партію товару.

Вдалими ідеями також будуть:

  • вирощування глив або печериць;
  • розфасування сипучих товарів;
  • виготовлення керамічних виробів;
  • виготовлення систем поливу;
  • виробництво наждачного паперу;
  • реставрація старих автівок;
  • ремонт велосипедів та візків;
  • виготовлення рекламних вивісок;
  • пошиття штор та покривал;
  • виготовлення металоконструкцій;
  • виготовлення товарів для тварин;
  • виробництво шкіряних аксесуарів;
  • виробництво свічок;
  • мінікоптильня;
  • виготовлення ключів;
  • виготовлення цегли;
  • виготовлення сухих будівельних сумішей;
  • виготовлення рідини, що не замерзає;
  • виготовлення пам’ятників;
  • випалювання по дереву;
  • столярна майстерня;
  • чайний бізнес;
  • пункт друку на футболках.

Звісно, це далеко не всі ідеї, які можна реалізувати в гаражному приміщенні — варіантів безліч, тож вибирайте серед них оптимальний саме для вас.

Гаражний бізнес: історії успіху

Якщо вам здається, що мінівиробництво в гаражі — це діяльність, що не призведе до успіху, ви помиляєтеся. Такий формат відкрив світу багато успішних проєктів, серед яких Apple, Google, Amazon.

Apple

Історія «яблучної» компанії почалася саме в гаражі. Це приміщення, отримане Джобсом від вітчима, стало місцем дислокації компанії, зареєстрованої в 1976 році. Потім офіс було переміщено у Каліфорнію, у більш відоме місто Купертіно, де й зараз розташована штаб-квартира Apple.

Google

Перебування в гаражі майбутнього гіганта IT-індустрії було недовгим, але саме з цього невеликого приміщення в 1988 році почалася історія Google. Перші великі інвестиції для розвитку були отримані вже через 2 місяці після реєстрації. Штат співробітників було збільшено, тож довелося орендувати офіс у Пало-Альто.

Amazon

Гаражне приміщення стало офісом майбутнього мільярдера Джеффа Безоса — у серпні 1995 року він почав продавати книги. В «офісі» було пару саморобних столів, сервер та три комп’ютери. Про подальшу долю Amazon всім добре відомо.

Історії багатьох компаній, що починали свою діяльність у гаражі, надихають сучасних підприємців. Власний бізнес у гаражі не тільки допоможе заробити гроші, а й може стати першим кроком до чогось більш глобального, тож не нехтуйте можливостями — варто втілювати в життя свої мрії.

    Вашу заявку відправлено
    Помилка