«Школа OLX для бізнесу»: як досвідчені підприємці прокачують продажі прямо під час навчання

Школа OLX для бізнесу - кейс | OLX.ua

«Школа OLX для бізнесу» — це не тільки легкий і швидкий старт для новачків, а й шанс знайти нові точки зростання для досвідчених підприємців.

Ірина Старченко — менеджер у компанії, яка продає запчастини з розібраних автівок. Уже протягом 5 років фірма розвиває свій бізнес на OLX. У тому, що майданчик стабільно приносить замовлення, команда не сумнівалася. Але можливості покращити показники продажів завдяки «Школі OLX для бізнесу» вирішила не марнувати.

Тому навчання менеджерка розпочала із конкретним запитом — вдосконалити акаунти компанії та продавати більше. В інтервʼю для блогу OLX Ірина розповіла, як «Школа OLX для бізнесу» допомогла досягти цієї мети.

Підвищення продажів помітили одразу під час навчання

Я працюю в компанії, яка займається запчастинами для транспорту різних марок. У нас є три станції авторозбирання та декілька акаунтів на OLX. Моя зона відповідальності — ведення акаунтів на OLX, наповнення контентом, створення оголошень, підтримування їхньої актуальності тощо.

Загалом, ефективність продажів на OLX у нашій компанії завжди на високому рівні. Наприклад, коли у мене день неактивних оголошень, я вже зранку чекаю повідомлення від менеджерів зі скаргами на кшталт: «Немає звернень, почаклуй на OLX». Тобто певні ази онлайн-продажів на OLX були, але глибокого «занурення» в цю тему бракувало.

Я прийшла у «Школу OLX для бізнесу» з конкретним запитом — покращити ефективність акаунтів компанії та підвищити показники продажів. Цієї мети ми досягли одразу.

Я обрала найбільш ефективний алгоритм «навчання + практична реалізація в акаунті»: подивилася тематичний блок, прочитала інструкції та презентації від спікерів, виокремила корисні фішки й одразу впровадила їх в акаунтах компанії.

Результат був миттєвий — уже в перший день ми отримали +2 звернення. Зараз також бачимо позитивну динаміку та збільшення кількості замовлень. Після проходження школи ми підʼєднали колтрекінг, тому можемо точно відстежити кількість продажів у різних каналах та оцінити ефективність просування.

У робочій рутині легко проґавити важливі деталі. «Школа OLX для бізнесу» підсвічує точки для зростання

Основна проблема власників компаній і працівників, які протягом тривалого часу розвивають бізнес, — «замилене око». Коли ви поринаєте в рутинні задачі, то часто не звертаєте увагу на важливі та корисні фішки, а це заважає розвитку.

Наприклад, я завжди оминала увагою популярні запити на OLX, а під час навчання оцінила цей суперефективний інструмент для відстеження попиту та трендів. У ніші автозапчастин він спрацьовує на 100%: кожен тиждень нова автівка виходить у топові запити покупців, і для компанії це хороша можливість запропонувати аудиторії те, чого вона потребує.

«Школа OLX для бізнесу» — це не тільки легкий і швидкий старт для новачків, а й шанс знайти нові точки зростання для досвідчених підприємців.

Для нашого бізнесу критично важливо покращувати свої позиції в пошуку на майданчику. Тому після проходження навчання ми виділили час на цю задачу, перевірили, за якими критеріями наш магазин не задовольняє вимоги хорошого пошуку, правильно заповнили інтернет-магазин, попрацювали з контентом, додали в описи багато корисної інформації. І це спрацювало.

Я навіть створила групу з колегами-менеджерами, щоб шерити корисні поради та секрети просування, про які дізналася під час навчання. Це допомогло і знання команди прокачати, і самій легше засвоїти інформацію.

У чому фішка «Школи OLX для бізнесу»

Я проходила різні курси, але школа від OLX — поза конкуренцією. По-перше, навчання безплатне, а це завжди приємний бонус.

По-друге, вся інформація подається докладно і водночас доступно для розуміння та засвоєння. Акцент на цікаві та корисні практичні деталі— це дуже важливо. Вони здаються «звичними», і ти не бачиш у них точок для зростання. А вони є! Спікери «розжовують», на які нюанси звернути увагу, щоб отримати більше конверсій і прокачати свій акаунт.

По-третє, круті експерти з різних департаментів OLX, маркетологи, бізнес-тренери, консультанти! Коли весь курс читає один лектор, це трошки втомлює та демотивує. У «Школі OLX для бізнесу» кожен урок на всіх чотирьох курсах читає новий спікер зі своїм підходом до викладання. Тому навчання було динамічним, захопливим і цікавим.

    Вашу заявку відправлено
    Помилка