Інформативно, корисно та безплатно: як «Школа OLX для бізнесу» допомагає українцям запустити власну справу

Школа OLX для бізнесу| OLX.ua

Брак знань може стати серйозним барʼєром для старту в онлайн-продажах. Заповнити прогалини й дати потужну практичну базу для започаткування власної справи допомагає «Школа OLX для бізнесу».

Слухачка «Школи OLX для бізнесу» Ганна Парадзінська впевнена: успіх приходить до тих, хто ризикнув спробувати. Ще нещодавно у Ганни була лише ідея для бізнесу й бажання навчатися нового. Сьогодні у жінки вже є бізнес-план, постачальник продукції, а головне — необхідні знання для досягнення своєї мети.

«Школа OLX для бізнесу» стала фундаментом, на якому молода підприємиця будує свою стратегію виходу на ринок. В інтервʼю для блогу OLX Ганна поділилася враженнями й інсайтами, які здобула під час навчання в школі.

Ганна Парадзінська | OLX.ua
Ганна Парадзінська

Якщо у вас є бізнес-ідея, але ви не знаєте, з чого почати, — OLX допоможе

Концепт власної справи я «виношувала» давно, проте мені бракувало знань і досвіду. До цього я продавала на OLX тільки вживані дитячі речі. Зараз планую запускати на базі OLX інтернет-магазин із продажу парфумерії.

Навчання у «Школі OLX для бізнесу» дало мені дорожню карту, як крок за кроком вибудовувати та розвивати онлайн-бізнес: як написати конверсійне оголошення, які рекламні інструменти допоможуть підвищити продажі, як використовувати Google Analytics і розвивати різні канали продажів, як просувати магазин у соціальних мережах і Google Мій бізнес тощо.

«Школа OLX для бізнесу» стала фундаментом, на якому молода підприємиця будує свою стратегію виходу на ринок.

Якщо раніше у мене була тільки бізнес-ідея, то зараз зʼявилося розуміння, як розкласти її на процеси та почати реалізовувати. Я розпочала з аналізу ніші, попиту й пропозиції. На ринку парфумерії зараз здебільшого представлені два сегменти: дорога елітна продукція (для багатьох недоступна за ціною), а також вживані парфуми або неякісні репліки (не задовольняють потреби покупців). Я знайшла постачальника парфумів європейського виробництва за демократичною ціною. Ця продукція може закрити запит аудиторії в доступних за ціною якісних ароматах.

Одразу після проходження модулів пробувала застосовувати знання на практиці. Наприклад, тестувала різні інструменти реклами оголошень. Результат — кількість переглядів значно виросла, продажів не було, але це й не було моєю метою. Я розумію, що продажі потребують систематичності — треба розробити схему та дотримуватися її під час роботи.

Величезний плюс — доступна та зрозуміла форма подання інформації

Для мене було важливо, щоб навчальний курс давав відповіді на запитання, а не створював додаткову плутанину. «Школа OLX для бізнесу» — це дійсно цінна інформація, що подається в доступній і зрозумілій для сприйняття формі. Навіть якщо раніше ви не мали досвіду в онлайн-продажах і не дуже розумієте, чим SMM відрізняється від реклами в Google.

10 годин практики розбиті на тематичні модулі — від гайдів, як написати оголошення, що конвертує перегляди у продажі, до знайомства з Google Analytics і рекламними інструментами. До речі, цей блок виділила для себе окремо — це абсолютно нова для мене інформація.

Я пройшла усі чотири рівні, щоб отримати комплексне бачення розвитку бізнесу:

  • Smart Start — базові знання для швидкого запуску онлайн-продажів;
  • Level Up — навички просування товарів і послуг;
  • Master OLX — імпорт та експорт великої кількості оголошень у різних категоріях;
  • Pro Level — рівень експерта, секрети з організації команди та роботи з клієнтами.

Кожен урок — інформативний і лаконічний концентрат знань, як розпочати, розвивати та просувати власну справу. Інформація легко засвоюється ще й завдяки харизматичності спікерів — вони дійсно вміють «зачепити» й утримувати увагу протягом усього заняття. І найголовніше — експерти діляться своїми знаннями, кейсами та досвідом абсолютно безплатно.

Як підприємцям-початківцям отримати від навчання максимум користі

Людям, які ще не наважилися зробити перший крок, раджу діяти. Навчання дає потужну мотивацію рухатися вперед, а здобуті знання з часом перетворюються у чітко вибудувану систему.

Ось декілька інсайтів, які дозволили мені використати час на навчання з максимальною користю:

  • Ознайомтеся з усім курсом «Школи OLX для бізнесу», не пропускайте уроки тільки тому, що вони здаються вам неактуальними. Звісно, якісь теми будуть більш пріоритетними, але початківці знайдуть купу важливих деталей у кожному відео.
  • Конспектуйте. Може здаватися, що це застарілий спосіб, але конспектування дійсно допомагає легше засвоїти нову інформацію. Крім того, це чудовий спосіб утримувати увагу та сконцентрованість на високому рівні.
  • Якщо певні модулі потребують додаткового опрацювання, виписуйте їх тезово, щоб через певний час мати змогу повернутися й досконало розібратися в темі.
  • Проглядайте презентації. Кожен відеоурок супроводжується презентацією спікера. Робіть скріншоти важливих моментів і зберігайте їх в окрему папку на компʼютері чи мобільному. В майбутньому це допоможе швидко знайти потрібний матеріал чи освіжити знання.

Світ — це не фабрика з виконання бажань. Якщо ви чогось хочете, робіть кроки до своєї мети. Я переконалася, що навчання онлайн-продажам у «Школі OLX для бізнесу» — це мотивація, знання та навички, що дозволяють зробити перші кроки в бізнесі. А зазвичай саме вони є складнішими.

    Вашу заявку відправлено
    Помилка