Народний вибір: найпопулярніші девайси серед українців у 2018

253
Додати
до обраних
Поділитися

Із більш ніж 40 брендів ноутбуків найчастіше українці обирали ASUS та HP, а моделі Apple не увійшли навіть до топ-5. Проте iPad продавався найкраще серед планшетів у першому півріччі 2018. Які ще девайси шукали онлайн у цьому році – розповіли аналітики OLX.

Дослідження GfK показало – в інтернеті українці переважно купують електроніку. На цю категорію товарів припадає 50% від усіх покупок у мережі. Й OLX це підтверджує – на майданчику найчастіше продавали саме девайси. А за рік там придбали понад 3 млн електронних товарів. І не дивно. Адже в середньому у кожного українського онлайн-шопера у розпорядженні 3-4 девайси. Зазвичай серед них неодмінно знайдеться ноутбук, планшет та електронна книга.

Щодо ноутбуків, вподобання українців досить різноманітні та явного фаворита немає. Найчастіше у рівній кількості купують ASUS та HP – 17,8% користувачів. Трохи менше, 15,8%, припадає на Lenovo. Лептопи Acer використовують близько 13% онлайн-шоперів. Dell замкнули п’ятірку з результатом у 9,1% та не залишили шансів Apple і Samsung увірватися в топ найбільш популярних ноутбуків цього року.

Топ-5 брендів ноутбуків 2018

1. ASUS – 18%
2. HP – 18%
3. Lenovo – 16%
4. Acer – 13%
5. Dell – 9%

Два техногіганти відновили позиції у рейтингу популярних брендів планшетів. Серед власників цих девайсів 25% фанатів iPad і майже 15% любителів самсунгів. 11% придбали собі ASUS, а 10% зробили вибір на користь Lenovo. Зі своєю бюджетною ціновою політикою до рейтингу планшетів потрапив Prestigio.

Найпопулярніші девайси серед українців у 2018
Топ-5 брендів планшетів 2018

1. Apple – 25%
2. Samsung – 15%
3. ASUS – 11%
4. Lenovo – 10%
5. Prestigio – 3%

Здається, що PocketBook – це iPhone серед електронних книг. Бренд забрав на себе 40% усіх покупок. Чимала частка продажів припала й на Kindle. 28% українців ходять з планшетами саме цієї фірми. Nook, Sony і Wexler також мають попит серед українців, але явно поступаються двом першим книжковим улюбленцям населення.

Топ-5 брендів електронних книг 2018

1. PocketBook – 39%
2. Kindle – 28%
3. Nook – 8%
4. Sony – 7%
5. Wexler – 3%

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.