Доставка їжі в Києві: скільки платять кур’єрам з рюкзаками

539
Додати
до обраних
Поділитися

У січні в столиці підвищився попит на кур’єрів. З вересня перед запуском Glovo спостерігалася аналогічна ситуація. Совпадєніє? Не думаєм! Середня зарплата кур’єрів по Києву вдвічі менше, ніж у працівників, яких наймають в Uber Eats. Там дохід може скласти до 20 000 грн. Скільки платять кур’єрам і як їм заробляти більше – розповіли аналітики OLX Робота.

Києву знову потрібно більше кур’єрів. Аналітики OLX дослідили попит на тих, хто займається доставкою. З’ясувалося, що вже з січня 2019 роботодавцям знадобилося вдвічі більше фахівців, ніж минулого місяця. Крім того, на платформі з’явилися вакансії від Uber Eats. Подібний спалах експерти спостерігали у вересні перед запуском кур’єрської служби Glovo.

Сколько платят курьерам с рюкзаками

Медіанна зарплата столичних кур’єрів склала 9 000 грн. В Uber Eats платять у два рази більше – 17 500 грн в середньому. Проте кількість вакансій обмежена – всього 11% від усіх пропозицій з доставки.

В Uber Eats готові давати й 20 000 грн. Все залежить від засобів пересування. На своєму транспорті ставка на місяць за нормований 8-годинний робочий день – 12 000 грн. За 50 годин на тиждень щомісяця платять 15 000 грн, за 60+ годин дохід складе 20 000 грн. Якщо свого транспорту немає, можна позичити у компанії. Тоді зарплата виходить трохи менше – від 10 000 грн до 17 000 грн.

У Києві найціннішими є фахівці з доставки, які ще й водять авто. Їх шукають найчастіше, а платять в середньому 11 000 грн. За останні півроку 22% вакансій на OLX Робота розміщували для піших кур’єрів. Їм платили близько 8 000 грн. Серед всіх оголошень всього 8% для тих, хто їздить на велосипеді або скутері. Пропозицій менше, а зарплати вищі – 15 000 грн на місяць.

У Київській області в останньому півріччі було більше нових вакансій, ніж у всіх областях разом узятих. Щодо інших регіонів України, професія затребувана у Харкові, Одесі та Дніпрі. Поки в даних областях немає новоспечених служб доставки, середня зарплата становить 8 000-8 500 грн. Найменше роботи за останні півроку було у кур’єрів Закарпатської, Кіровоградської, Волинської та Чернівецької областей.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.