Різноробів чекають усюди: де ще працювати українцям, крім Польщі

192
Додати
до обраних
Поділитися

Чехія, Німеччина, Словаччина – далеко не повний список країн, де можна працювати за кордоном та отримувати більше середньої зарплати по Україні – відзначають аналітики OLX Робота. Найвищий середній дохід українцям в останньому півріччі пропонували у Канаді – 97 000 грн. Незважаючи на велику кількість пропозицій у Польщі, працевлаштування в інших країнах також набирає обертів.

У 2018 року 75% зарубіжних вакансій на OLX Робота прийшлося на Польщу. Українські трудові мігранти досить часто їздять туди на заробітки і потім повертаються до родин на Батьківщину. Експерти платформи виділили ще топ-5 країн, звідки українці можуть приїхати назад після успішного працевлаштування та якими сумами після приїзду доповнити бюджет нашої країни.

Рекордсменом після Польщі у цьому півріччі стала Чехія. Кожна третя вакансія припала на неї, якщо не враховувати країну-лідера за пропозиціями. В середньому тут пропонували зарплату у розмірі $1 000. А найбільш затребуваними фахівцями виявилися представники робочих професій – різнороб, пекар і пакувальник потрапили в трійку найбільш популярних вакансій від чеських роботодавців.

У Німеччині, ще однієї популярної країни для працевлаштування, в першу чергу шукають українців-різноробочих. Високий попит у країні також на сортувальників і водіїв. В останньому півріччі у Німеччині фахівцям в середньому готові були платити 41 000 грн.

Іншою популярною країною стала Словаччина. Там пропонували трохи менше, ніж у Чехії, – 25 000 грн. А шукали майже тих самих фахівців – різноробів, зварювальників, пакувальників. Словацьким підприємствам не вистачало ще українських водіїв та кухарів.

Топ-5 країн для роботи за кордоном, крім Польщі

В Угорщині також потрібна українська робоча сила. Але там пропонували істотно менше – 18 000 грн. На п’ятому місці розташувалися ізраїльські роботодавці. Працевлаштування насамперед пропонували різноробам, а ще прибиральникам і пакувальникам. Платили теж солідно – 55 000 грн, що більше за середню українську зарплату в 5 разів.

Варто відзначити, що на платформі OLX Робота з квітня 2017 розміщували вакансії більш, ніж з 70 країн. Проте не всі підприємства за кордоном обіцяли трудовим мігрантам зарплати вищі за українські. Так, у Болгарії та Туреччині фахівцям пропонували в середньому до 15 000 грн, хоча в цих країнах в останньому півріччі спостерігався зріст попиту на українську працю.

Також все більше пропозицій для українців надходило з Хорватії. Блакитні комірці могли претендувати на зарплату в розмірі 28 000 грн. Підвищення інтересу до українців було і в Норвегії. За півтора року з декількох вакансій попит збільшився до десятків пропозицій. Платити обіцяли в середньому 78 000 грн. У Франції ситуація з кількістю пропозицій для наших громадян була аналогічна, а зарплати вдвічі нижче – 35 000 грн.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.