OLX попереджає: почастішали випадки інтернет-шахрайства

2695
Додати
до обраних
Поділитися

OLX попереджає користувачів і закликає бути пильними. Останнім часом активізували свою діяльність онлайн-шахраї, які використовують фішинг.

Як працюють фішинг-шахраї

Ми дбаємо про безпеку всіх наших користувачів і оперативно передаємо інформацію про зловмисників у кіберполіцію. Щоб ваші угоди проходили комфортно та без ризиків, рекомендуємо користуватися OLX Доставка тільки всередині платформи, використовуючи чат на olx.ua або офіційний додаток.

Закликаємо вас бути уважними і дотримуватися базових правил безпечних покупок на платформі.

Переконайтеся, що ви на OLX

Перевіряйте електронну адресу сайту, перш ніж перейти на нього. Звертайте увагу на домен: повна версія сервісу OLX.ua має вигляд olx.ua, мобільна версія – m.olx.ua, бізнес-сторінка на OLX – name.olx.ua.

Будьте обережні, якщо на сторонньому сайті у вас запитують введення даних авторизації, а також платіжних даних.

Не відкривайте посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних, які вас попросять ввести для здійснення покупки (номер картки, термін її дії, cvv тощо).

Угоди з послугою OLX Доставка також оформлюйте тільки через офіційний сайт OLX і офіційний мобільний додаток OLX.

Не переходьте в месенджери

Обговорюйте деталі угод тільки в чаті OLX, в якому ми можемо гарантувати безпеку, і не переходьте в сторонні месенджери, наприклад, в Viber, Telegram, WhatsApp.

Відмовтеся від передоплати

Будьте обережні, якщо вам пропонують повну або часткову передоплату, оскільки це одна з найпоширеніших схем шахрайства. Ви можете повідомити про фішинг пошуковій платформі Google, щоб допомогти іншим користувачам не стати жертвами цієї схеми.

Якщо ви вважаєте, що зіткнулися з фішингом, зверніться із запитом до Центру підтримки користувачів OLX. Менеджери сервісу детально проконсультують, що можна і потрібно зробити в ситуації, що склалася, а також нададуть необхідну інформацію.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.