Прибрати в будинку, зайнятися спортом або купити велосипед: які товари вибирали українці в березні

573
Додати
до обраних
Поділитися

За даними OLX, наприкінці першого весняного місяця значно зріс попит на побутову хімію. Також користувачі почали проявляти активніший інтерес до фітнесу, ігрових приставок та стали частіше шукати собі двоколісний транспорт – показала аналітика платформи за кількістю унікальних користувачів, які відгукувалися на оголошення.

Велосипеди та мотоцикли

Індивідуальні засоби пересування – велосипеди та мотоцикли – стали фаворитами українців, і це помітно за статистикою відгуків на платформі OLX за березень 2020. Нових оголошень про продаж велотранспорту протягом останнього тижня березня стало на 23% більше у порівнянні з першим тижнем. А кількість зацікавлених у покупці зросла на 70%. Нових оголошень про продаж мотоциклів наприкінці місяця стало на 9,5% більше у порівнянні з його початком, а кількість унікальних відгукувачів зросла на третину.

Товари для фітнесу

Початок весни мотивував покупців формувати корисні звички і частіше шукати товари для фітнесу. Якщо кількість нових оголошень з продажу таких товарів зросла не дуже значно — лише на 3%, то покупці, навпаки, налаштовані рішуче. Протягом першого тижня березня на товари в цій категорії відгукувалися в середньому 3 000 користувачів на день, але вже наприкінці четвертого ця кількість виросла приблизно до 6 300, незважаючи на те, що оголошень стало дещо менше – на 4%.

Побутова хімія

Українці задумалися і про весняне генеральне прибирання оселі та стали частіше цікавитися побутовою хімією. Кількість унікальних відгукувачів на такі оголошення зросла більш ніж у 4,5 рази у порівнянні з першим тижнем місяця. Окрім того, виросла пропозиція – шансів знайти потрібний товар на майданчику стало більше, адже кількість оголошень у порівнянні з першим тижнем весни зросла на 13%. Варто відзначити і рекордне зростання кількості нових оголошень – якщо на початку березня на платформі з’являлося в середньому 340 оголошень на день, то вже в кінці місяця цей показник досяг 1 150.

Що купували українці в березні: дані OLX

Ігри

Пасивний відпочинок також у фаворитах серед користувачів платформи. Як помітно із аналітики OLX, українці почали проявляти більше інтересу до ігрових приставок та настільних ігор. Охочих придбати перші стало на 51% більше, а кількість нових пропозицій від продавців збільшилася на 22%. Провести час із «Монополією», «Дженгою» чи «Уно»? Теж не питання, адже нових пропозицій у порівнянні з першим тижнем березня на платформі стало на 32% більше. А кількість унікальних відгуків на оголошення з продажу настільних ігор збільшилася на 79%.

Електроніка

Користувачі платформи OLX стали виявляти більший інтерес до електроніки. Можна відзначити зростання кількості зацікавлених у покупці комп’ютерів, комплектуючих та телевізорів – протягом останнього тижня березня у порівнянні з першим вона зросла на 14%. Ноутбуками стали цікавитися теж дещо частіше – на 11%.

Продукти харчування

До топу популярних категорій також увійшли продукти харчування. За даними аналітики,у цій категорії стало майже вдвічі більше відгуків у порівнянні зі стартом березня. А кількість нових пропозицій у цій категорії зросла на 71%.

Товари для догляду за собою

Більше уваги користувачі платформи також хочуть віддавати здоров’ю та красі: у цій категорії можна відзначити збільшення кількості зацікавлених – більш ніж удвічі. Зростає і кількість нових оголошень – якщо на початку місяця в цьому розділі нових оголошень за день ставало на 2 340 більше, то в кінці це число досягло 4 580.

Покупки для дому та саду

Початок теплої пори також спонукав українців задуматися про ремонт оселі та старт робіт у саду. Наприклад, наприкінці березня у категорії «Дім та сад» кількість унікальних відгуків зросла на чверть, водночас кількість нових оголошень майже не змінилася. У категорії «Будівництво і ремонт» оголошення стали отримувати відгуки на 22% частіше.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як підібрати стиль одягу за типом фігури

Як підібрати стиль одягу за типом фігури: лайфгаки

Як вибрати одяг за типом фігури? ✔️ Як визначити свій тип та обирати стильні речі, які підкреслять ваші переваги ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.