Компаніям потрібні водії, а найактивніше шукають роботу секретарі та молодь: як змінився ринок праці навесні

315
Додати
до обраних
Поділитися

Попит на вантажників збільшився на 26%. Серед топ-10 найпоширеніших резюме – водії, охоронці та бухгалтери. Кількість вакансій за березень зросла у 8 з 24 сфер, а зарплати збільшилися майже в кожній другій. Найактивніші в пошуку роботи – студенти. Які професії тепер популярні – в аналітиці OLX Робота за березень 2020.

Найпопулярніші вакансії та резюме

Якщо минулого року найпопулярнішими працівниками серед роботодавців були продавці, то тепер країні більше потрібні водії. Водночас їм готові платити на 3% більше у порівнянні з лютим – в середньому 18 500 грн. Пропозицій з працевлаштування побільшало на 3% – в першому місяці весни водії могли вибрати вакансію з-поміж 4 850 варіантів. Самі кандидати також активно шукають роботу. Серед резюме, які розміщують пошукачі, найчастіше згадується саме ця професія.

Проте продавці все ще серед найпотрібніших працівників, і пропонують їм 11 500 грн на місяць. На третьому місці в рейтингу офіс-менеджери – вакансій для них стало на 17% більше, а вибрати роботу ці фахівці могли майже серед тисячі пропозицій. Оклади офіс-менеджерів зросли на 7% – в березні їхня середня зарплата складала 15 000 грн.

Значно зріс попит на вантажників – вакансій стало більше на 26%, а середня зарплата зросла на 4%, і тепер це 12 000 грн. Топ-5 закривають кухарі – їм пропонують приблизно 12 500 грн на місяць, як і в лютому. При цьому кухарі на п’ятому місці і серед найпоширеніших резюме.

Популярними серед пошукачів можна назвати і професії охоронця, зварювальника та будівельника – в березні таких резюме на OLX Робота було найбільше.

Топ-10 резюме:

1. Водій.

2. Охоронець.

3. Зварювальник.

4. Будівельник.

5. Кухар.

6. Швачка.

7. Бухгалтер.

8. Продавець.

9. Плиточник.

10. Адміністратор.

Варто також відзначити, що зараз на платформі більше тисячі вакансій з віддаленою роботою. Серед пропозицій від роботодавців – позиції операторів віддалених колл-центрів, адміністраторів сторінок в соціальних мережах, приймальників замовлень по телефону і менеджерів з продажів.

Какую работу предлагают украинцам: данные OLX за март 2020

Динаміка за сферами зайнятості

Кількість вакансій навесні зросла у 8 з 24 категорій, а зарплати збільшилися майже в кожній другій.

У сільському господарстві пропозицій про працевлаштування стало на 24% більше, а кількість відгуків від пошукачів збільшилася на 7%. У сфері маркетингу та реклами також додалося як вакансій (+7%), так і зацікавлених в роботі (+21%). Помітно зросла активність у сфері телекомунікацій і зв’язку: зарплата збільшилася на 8%, досягши значення в 13 500 грн, а число пропозицій і пошукачів зросло на 5% і 6% відповідно.

Найактивнішими виявилися молоді спеціалісти – на одну вакансію відгукувалося в середньому 33 людини. До речі, їм також підвищили зарплати і пропонують приблизно 13 600 грн на місяць. Справжній же бум відбувся у сфері секретаріату: кількість тих, хто цікавився вакансіями, збільшилась майже в 4 рази. Якщо в лютому на одну вакансію відгукувалося 3 людини, то в березні – вже 11.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.