«Перевзути» авто за 6 000 грн: як підготувати свій транспорт до зимового сезону

6625
Додати
до обраних
Поділитися

Придбати одну шину можна в середньому за 1 500 грн, при цьому варіантів купити вживаний комплект восени в 7 разів більше, аніж пропозицій з новим. «Двірники» на зиму обійдуться в 250 грн, а нове мастило – в 400 грн. Перед стартом зимового сезону аналітики OLX підрахували, скільки вартуватиме підготувати своє авто до холодів.

Шини

Зимові холоди – випробування навіть для тих автомобілів, які пристосовані до складних умов. Коливання температур, висока вологість, слизька дорога, хімічні реагенти на ній – все це впливає на стан автомобіля та якість їзди. Зарадити може правильне спорядження транспортного засобу ще до настання перших морозів.

Обов’язкова умова – заміна шин на зимові, адже літні втрачають свої властивості вже за найменших мінусових температур. Їхнє використання в холодний період може призводити до ДТП, тому краще не ризикувати та вчасно оновлювати гуму своєму авто. На OLX зараз можна обрати нові покришки серед 856 оголошень в середньому за 1 500 грн/шт.

Антифриз

Наступний етап – перевірка радіатора. Систему охолодження потрібно перевірити на механічні пошкодження та проконтролювати рівень антифризу. Якщо його недостатньо, виберіть необхідний серед 220 оголошень. У середньому пляшка рідини коштує 300 грн.

«Двірники»

Щодо очищення лобового скла, для морозних періодів краще обрати щільні й міцні «двірники». Восени на OLX було 267 оголошень про нові склоочисники – зазвичай їх пропонували за 250 грн/пара.

Мастило

Серце автомобіля – двигун – теж потребує перевірки та підготовки. Для впевненості у його справній роботі під час холодів можуть знадобитися саморобні утеплювачі та ковдри для двигуна. Окрім того, бажано підібрати мастило потрібної в’язкості – взимку краще зупинятися на меншій. Восени його можна було знайти серед 317 варіантів в середньому за 400 грн за пляшку.

Присадки

Узимку перевірку паливної системи краще проводити регулярно, щоб уникнути утворення конденсату. У зимовий період для профілактики наслідків слід тримати рівень палива в баку вище середнього. А для старших авто можна ще й залити в пальне присадки для очищення від бруду та корозій. Обрати необхідну у вересні-жовтні можна було в середньому за 400 грн/пляшка.

Свічки

Щоб бути впевненим, що, попри холоди, ваше авто завжди заведеться, перевірте справність акумулятора. Також можна замінити свічки. Для холодних днів фахівці рекомендують свічки запалювання з електродом з іридію через їх вдалу конструкцію. Обрати підхожі для вашого авто зовсім не проблема на OLX – восени це можна було зробити серед 715 варіантів в середньому за 250 грн.

Аксесуари від опадів

У випадку сніжної зими у пригоді стане кузовний чохол – він зменшить час очищення машини від опадів. Придбати його можна за 250 грн/шт. Для додаткового очищення авто краще запастись щіткою, щоб змітати сніг, та скребком, аби відчищати лід. Восени такий набір з двох елементів продавали всього за 85 грн.

«Екстренний набір»

Крім обов’язкової аптечки, взимку краще тримати у багажнику «екстрений набір» на випадок екстремальних холодів. Ціни на нього такі:

– лопата – 270 грн (220 пропозицій);

– ланцюги проти ковзання – 550 грн (236 оголошень);

– робочі рукавиці – 1 559 варіантів в середньому за 100 грн;

– трос для буксирування – 170 грн (66 пропозицій);

– пускові проводи – 175 грн (46 пропозицій).

Також на випадок непередбачуваних ситуацій краще тримати в машині невелику посудину з піском та сіль, щоб посипати ними дорогу і машина могла рушити в особливо слизькому місці.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.