Букети з їжі, картини та мінібар: які подарунки вибирають до свят українці

786
Додати
до обраних
Поділитися

До старту новорічних та різдвяних свят лишається менше місяця. Цей час зазвичай проходить неймовірно швидко і залишає «на десерт» головне питання – що подарувати своїм близьким цьогоріч? Щоб полегшити вибір, аналітики OLX розказали, що пропонують продавці подарунків та скільки зараз коштує зробити сюрприз своїм рідним та друзям.

Які подарунки шукають українці

Наближення святкового сезону дається взнаки: цього місяця на платформі стало на 8% більше подарунків.

Шкатулка

Що ж шукають українці перед стартом «святкової лихоманки»? Цьогоріч високі шанси отримати у подарунок шкатулку – адже в листопаді вона є лідером серед пошукових запитів у розділі «подарунки». Можна вибрати потрібну серед понад 1 500 оголошень, а коштуватиме вона в середньому 265 грн.

Картини

Також українці приглядаються до картин. Вибрати найбільш вдалу можна серед майже 1 400 оголошень приблизно за 550 грн.

Квіти

Кажуть, що квіти – завжди вдалий подарунок. Так подумали й ті, хто шукали на OLX троянди серед майже 1 300 оголошень у середньому за 350 грн. Вартість включає ще й «вічні троянди». Продавці обіцяють, що квітка залишатиметься свіжою до 2-х років завдяки спеціальному стабілізованому середовищу. Коштуватиме таке задоволення, звісно, трішки більше, ніж простий букет. До речі, квіткові композиції також шукають часто – на платформі їх майже 1 100 в середньому за 300 грн.

Запальнички та брелоки

Ще один популярний варіант сюрпризу – запальнички (майже 1 200 оголошень, у середньому за 220 грн) та брелоки (840 оголошень, 100 грн).

Колекційні подарунки

За які подарунки ж просять найбільшу оплату? Найдорожчими варіантами у розділі «Подарунки» стали ікони з дуба темпера (в середньому 96 000 грн) та колекційна монета «Острозька Біблія» за 95 000 грн.

У рейтингу найкоштовніших також срібні нарди (54 000 грн), бронзова скульптура ручної роботи (53 000 грн) та чорнильна ручка (50 000 грн).

Що й кому дарують

Жінкам

Зважаючи на кількість відгуків, українці не тільки часто шукають, а й обирають на подарунок для жінок квіти. Саме оголошення про композиції (наприклад, у формі ведмедика) отримали найбільше відгуків. Обійдеться оригінальний букет у середньому в 200-300 грн.

Ще для дівчат часто вибирають солодкі гостинці. Підібрати шоколадний набір для мами чи бабусі можна в середньому за 90 грн. Чимало є й тих, хто хоче, щоб подарунок довго тішив око, тому обирає фотокомпозиції (наприклад, фотокубики). У середньому такий варіант пам’ятного подарунка обійдеться у 350 грн.

Поширений подарунок для жінок – пензлі для макіяжу. Набір із 12 штук можна придбати за 490 грн.

Чоловікам

Хто сказав, що чоловіки теж не полюбляють букети? Українці знають, що це не так, при цьому дарують своїм рідним не троянди чи ромашки, а фуднабори, що за формою нагадують квіткову композицію. Зазвичай їх складають із закусок чи ковбасок і просять за них 600 грн.

Популярний варіант – креативний мінібар, наприклад, у формі глобуса. Такий сюрприз обійдеться в середньому у 2 700 грн.

Для постійних відвідувачів бані на OLX пропонують банний набір з шапочки, чаю, капців та інших необхідних речей. Українці залюбки вибирають його на подарунок і платять в середньому 500 грн.

Також на свята чоловіку часто підбирають подарункові набори з фоторамок ручної роботи десь за 360 грн та світбокси – набори із солодощами за 90 грн.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як підібрати стиль одягу за типом фігури

Як підібрати стиль одягу за типом фігури: лайфгаки

Як вибрати одяг за типом фігури? ✔️ Як визначити свій тип та обирати стильні речі, які підкреслять ваші переваги ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.