Два велосипеди за ціною електросамоката: які транспортні альтернативи шукають українці до весни

9088
Додати
до обраних
Поділитися

Найпопулярнішим персональним транспортом за кількістю пошукових запитів в лютому залишаються велосипеди. У середньому двоколісного коня можна придбати за 3 600 грн. Найчастіше заміною автівкам цікавляться мешканці міст-мільйонників. Аналітики OLX дізналися, чи змінився попит на альтернативні засоби пересування та які моделі обирають цього року*.

Минулого року локдаун задав нові тренди у виборі транспорту. У зв’язку з обмеженням руху транспорту люди почали більше звертати увагу на альтернативні засоби пересування. Це доводить і тогорічна статистика – наприклад, у березні 2020 року популярність велосипедів на OLX зросла на 70%**.

Лідером за пошуком залишається двоколісний транспорт

Упродовж лютого 2021 року найпопулярнішим персональним транспортом залишаються велосипеди. Українці тиснули на кнопку «Пошук» із цим запитом 1,2 млн разів. Другими за популярністю стали скутери – їх шукали 448 тис. разів. Трохи менше запитів стосувалися мотоциклів – 430 тис. та мопедів – 227 тис. пошуків.

Також українців цікавлять електросамокати – 107 тис. А от нестандартні види транспорту приваблюють менше – наприклад, гіроборди намагалися знайти лише 18 тис. разів, а моноколеса – 14 тис. Ще скромніше цікавилася дріфт-картами та електроскейтами – 1,7 тис. та 1,1 тис. пошукових запитів відповідно.

Ціни на альтернативні засоби транспорту

Аналітика OLX показує, що найдешевше придбати собі гіроборд – коштує в середньому 3 200 грн, 641 пропозиція на OLX. Також вигідним придбанням стане велосипед (3 600 грн, 49 тис. оголошень) або нестандартне моноколесо для пересування містом (7 500 грн, 66 пропозицій).

Скутери та мопеди обійдуться дорожче – 7 000 грн або 9 200 грн (15 тис. та 7 тис. оголошень відповідно). А от за ціною одного електросамоката можна підібрати собі два велосипеди й навіть зекономити трохи на шолом та потрібні аксесуари (8 000 грн, 1,1 тис. пропозицій). Найдорожче цього сезону обійдеться придбати мотоцикл – 20 000 грн, 16 тис. пропозицій.

А ось засоби пересування для найменших – дитячі коляски – у лютому пропонували в середньому за 1 600 грн, і оголошень з продажу було найбільше – 127 тис.

Де найчастіше купують

Найбільше про підбір альтернативи для пересування замислюються мешканці столиці – тільки впродовж минулого місяця у Києві купили 175 транспортних засобів. Окрім нього, OLX Доставка з персональним транспортом також часто прямувала до інших міст-мільйонників:

1. Одеса – 59 покупок з OLX Доставка.

2. Дніпро – 50.

3. Харків – 44.

4. Львів – 41.

*За даними аналітичної служби OLX, лютий 2021 року.
**За даними аналітичної служби OLX, березень 2020 року.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.