Як безпечно знайти роботу: поради пошукачам і працевдавцям

2246
Додати
до обраних
Поділитися

У мережі почастішали випадки шахрайства, пов’язані з працевлаштуванням. Ми турбуємося про кандидатів, тож підготувати поради як для них, так і для працедавців, які, своєю чергою, можуть допомогти пошукачам безпечно знайти роботу.

П‘ять порад для кандидатів

Будьте трішки детективами. Хай як сильно вам хотілося б знайти роботу, завжди перевіряйте працедавців, перш ніж погоджуватися на їхні пропозиції. Тим паче якщо чуєте про компанію вперше.

1. Спілкуйтеся лише в чаті OLX

Якщо представник компанії просить вас перейти у сторонній месенджер – не погоджуйтеся. Лише в чаті OLX ми за потреби зможемо вас захистити.

2. Ні за що не платіть

Це роботодавці мають вам платити за гарну роботу 🙂 Тож будь-яке прохання переказати на картку «страховий внесок» або заплатити за працевлаштування – ознака шахрайства.

3.  Не розголошуйте особистих даних

Не надсилайте своїх паспортних даних, навіть якщо їх просять нібито для віддаленого працевлаштування. Дуже часто так діють зловмисники.

Також якщо просять платіжні дані вашої картки для зарахування зарплати, надавайте тільки номер картки (16 цифр на лицевій стороні). У жодному разі не розголошуйте CVV-код, термін дії та баланс картки.

4. Погугліть про компанію

Її назву, контакти представника, електронну пошту, сайт, соцмережі. Вказаних в оголошенні сторінок не існує? Знайшли потенційного роботодавця в «чорних списках»? Або ж його активно обговорюють на форумах, бо не платить зарплату? Тікайте від нього якнайдалі!

5. Довіряйте інтуїції

Якщо вам не відповідають чітко на запитання, підганяють із рішенням і ви не відчуваєте довіри до роботодавця – краще знайдіть іншу вакансію.

У вас є величезний вибір: на OLX Робота – понад 40 00 вакансій. Є гарна робота на зараз, на вчора і на скільки хочете!

OLX Робота ЗНАЙ ДЕ!

Три поради для працедавців

Просимо вас виявляти максимальну турботу про безпеку кандидатів. Вони це точно оцінять, обравши роботу у вашій компанії серед тисяч інших пропозицій.

1. Складайте вакансії за правилами

Не розміщуйте в «тілі» оголошення посилання на сторонні месенджери із закликом туди перейти. На жаль, так часом роблять зловмисники, щоб виманити пошукача і нашкодити йому (наприклад, змушують передати паспортні дані). Усі вакансії з такими лінками ми відхилятимемо під час модерації.

Водночас ви можете додати посилання на сайт компанії в блоці «Контакти» на своїй бізнес-сторінці на OLX. Також у вас можливість прикріпити до оголошення власну форму або анкету для збору відгуків пошукачів: під час публікації вакансії додайте лінк на неї у поле «Посилання на форму подачі резюме».

2. Спілкуйтеся лише в чаті OLX

Тільки тут ми можемо гарантувати безпеку – як пошукачам, так і вам.

3. Давайте максимум інформації

Детально розповідайте про компанію, спілкуючись із кандидатами, чітко відповідайте на їхні запитання. Що більше знатимуть пошукачі, то сильніше довірятимуть і охочіше радитимуть компанію як місце роботи.

Перевірити оголошення

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.