Закарпаття, Одеська та Запорізька області: де українці хочуть відпочити цього літа

2463
Додати
до обраних
Поділитися

Найдешевші квартири цього літа пропонують на Закарпатті, у Береговому (300 грн/доба), а будинки — в Очакові на Миколаївщині (180 грн/доба). Однак найбільше українці хочуть орендувати подобове житло поблизу моря — в одеській Аркадії. Яку відпустку найвигідніше обрати цього літа та що найбільше цікавить відпочивальників — у дослідженні OLX Нерухомість.

Море, гори чи термальні води

Згідно з аналітикою OLX Нерухомість за травень 2021 року, для шанувальників морського узбережжя на платформі є чимало пропозицій. Наприклад, найдешевше обійдеться винайняти будиночок в Очакові на Миколаївщині — в середньому 180 грн/доба. Квартира ж у цьому місті коштує більш ніж удвічі дорожче — 500 грн.

У Залізному Порту, що на Херсонщині, орендувати помешкання у багатоквартирному будинку вийде дешевше — 400 грн/доба. А орендодавці з Генічеська попросять за ніч у квартирі 500 грн.

Тим, хто віддає перевагу відпочинку ближче до великих міст, підійдуть курорти Одеської області. Тут найвигідніше винайняти квартиру у Кароліно-Бугазі — 600 грн/доба. Таку саму оплату попросять і за схоже житло у Чорноморську, який знаходиться за 20 км від Одеси. В самій «перлині біля моря» квартири коштують у середньому 750 грн за добу, а в Затоці — 800 грн. Трохи менші ціни у прибережній Сергіївці — 500 грн/доба.

Українцям, які полюбляють активний відпочинок і віддають перевагу підкоренню гірських вершин або подоланню пішохідних маршрутів, підійде літній відпочинок у Карпатах. Найнижчі ціни у Славському Львівської області — тут будиночок можна винайняти всього за 250 грн/доба (минулого року — за 300 грн/доба). У містечку Поляна, що на Закарпатті, можна орендувати квартири в середньому за 500 грн. Така сама вартість житла й у приватному секторі Ворохти, з якої починається пішохідний маршрут на Говерлу.

Відпустка поблизу Буковеля обійдеться трохи дорожче — житло в Яблуниці коштує в середньому 800 грн. А щоб пожити в будинку в Яремчі та помилуватися гірськими струмками, доведеться витратити 1 100 грн на добу (у порівнянні з 2020 роком це обійдеться на 100 грн дорожче).

Альтернативний варіант для тих, хто хоче оздоровитися влітку, — обрати відпочинок ближче до санаторіїв із мінеральними водами. Найкращий варіант — Берегове, що на Закарпатті. Окрім термальних вод, місце потішить ще й цінами на подобову оренду будинків, які, до речі, з минулого року не сильно змінилися — в середньому 200 грн. Вирушити до Трускавця теж вигідно для гаманця — пожити у квартирі обійдеться в 350 грн, а в приватному секторі — 375 грн.

Закарпаття, Одеська та Запорізька області: найпопулярніші напрямки для відпочинку у 2021 році серед українців

Найпопулярніші запити користувачів

Згідно з даними OLX Нерухомість, до найпопулярніших пошукових запитів у категорії «Подобова оренда» за травень 2021-го увійшли ті, що стосувалися відпочинку біля моря. Найбільше українці бажають провести час в Одесі: запит «Аркадія» став найпопулярнішим — за ним шукали 103 тис. разів. Також любителі морського відпочинку часто цікавляться подобовою орендою у Чорноморську — 53 тис. запитів.

Житло в Одесі з морським краєвидом цікавило українців 38 тис. разів, а просто помешкання неподалік пляжу — майже 32 тис. разів. Окрім цих запитів, ще у категорії «Подобова оренда» часто шукали:

– Лузанівка (Одеса) — 30 тис. разів;

– Аркадійський палац (Одеса) — 23 тис. разів;

– Бердянськ (Запорізька область) — 21 тис. разів.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.