Студентам без досвіду готові платити 20 000 гривень, а менеджер — найпопулярніша професія для молоді

1568
Додати
до обраних
Поділитися

З початком літнього сезону роботодавці стали активно шукати молодь на півтори тисячі позицій. Серед найпопулярніших професій: менеджери, продавці, кур’єри та касири. Середня зарплата для працівників без досвіду складає 13,5 тис. гривень, а конкуренція — вісім кандидатів на одну вакансію.

Аналітична служба OLX Робота дослідила ринок вакансій для молоді на початку канікул та визначила найзатребуваніші робітничі спеціальності.  Компанії активно шукають молодь на більш як 60 спеціальностей, а середня зарплата коливається від 4 тис. грн (працівник АЗС) до 40 тис. грн (модельний бізнес).

10 найпопулярніших професій для молоді за кількістю оголошень

Студентам без досвіду готові платити 20 000 гривень, а менеджер — найпопулярніша професія для молоді

За даними OLX Робота, у порівнянні з літом минулого року середня зарплата працівників без досвіду зросла майже на 40% — з 8,2 тис. грн до 13,5 тис. грн на місяць. У менеджерів зарплата збільшилася з 10 тис. грн до 12,5 тис., а у менеджерів Instagram-акаунтів — з 15 до 20 тис. грн на місяць.

Конкуренція досить висока — в середньому вісім кандидатів на одну позицію. Молодь частіше відгукується на вакансії промоутера — в середньому 18 кандидатів на одне місце. Висока конкуренція й серед охочих працювати підсобником та менеджером — 12 та 10 претендентів на одну пропозицію відповідно.

Найменше студенти хочуть працювати обвалювальниками м’яса — тут вже два роботодавці конкурують за одного працівника.

«Щоб перша робота принесла позитивні враження й реальний заробіток, молоді необхідно знати базові правила працевлаштування: не довіряйте надто привабливим пропозиціям, всі домовленості фіксуйте в письмовому вигляді та не погоджуйтеся на зарплати «у конвертах». Трудове законодавство захищає робітників від таких ситуацій, як раптове звільнення без зарплати, тому вимагайте офіційного працевлаштування. Попри високу конкуренцію, завжди можна знайти відповідальних працедавців, а сама робота може з тимчасової на канікули перетворитися на постійну», — пояснює керівниця напрямку OLX Робота Марія Абдулліна.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.