Три дачі за ціною одного котеджу: куди й за скільки втекти цього літа

33029
Додати
до обраних
Поділитися

На замітку тим, хто йде у довготривалу відпустку чи працює віддалено: бюджетно провести літо можна за містом. Так, на оренду частини будинку доведеться витратити близько 5,5 тис. грн на місяць, дачі — 9,7 тис. грн. Найдорожче обійдеться винайняти котедж — 34 тис. грн. Найбільше українців цікавлять будинки під Києвом та Одесою. Яке житло за містом шукають люди та що пропонують орендодавці — в аналітиці OLX Нерухомість.

Де українці хочуть провести літо

З настанням літньої спеки українці стали шукати можливості вирушити за межі мегаполісів чи поїхати до моря. За даними аналітики OLX Нерухомість, найчастіше зараз намагаються знайти будинки для довгострокової оренди поблизу Києва та Одеси або безпосередньо у цих містах.

Найпопулярніші напрямки

1. Осокорки (Київ) — 774.

2. Пуща-Водиця (Київська область) — 757.

3. Бортничі (Київ) — 494.

4. Малиновський район (Одеса) — 484.

5. Совіньйон (Одеська область) — 442.

6. Хотянівка (Київська область) – 410.

Які типи будинків шукають українці

Оренда будинку за містом — гарна ідея для тих, хто хоче працювати віддалено та змінити обстановку або ж просто провести теплі дні ближче до природи. Зараз українці найбільше шукають заміські таунхауси (556 пошукових запитів за місяць на платформі), частини будинків (396) та дачі (394). Орендодавці при цьому більше пропонують звичайні будинки. Оселитися в них коштує в середньому 8,7 тис. грн/міс. Найдешевші варіанти житла є у Херсонській та Запорізькій областях — від 1,5 тис. грн. Демократичні ціни мають також у Чернігівській та Полтавській областях — у середньому від 2,5 тис. грн.

Якщо цілий будинок — це забагато, є можливість орендувати його частину. До того ж такий варіант буде доволі бюджетним. Найвигідніше винайняти оселю у Запорізькій (2,1 тис. грн), Кіровоградській (2,7 тис. грн), Вінницькій (3 тис. грн) та Херсонській (4 тис. грн) областях.

Для шанувальників дач теж є хороші новини — знайти будиночок на літо можна за дуже вигідною ціною.

Регіони з найнижчою вартістю

1. Запорізька (2 тис. грн/місяць).

2. Черкаська (5,5 тис. грн).

3. Харківська (6 тис. грн).

Середня ціна за оренду дачі в Україні — 9,7 тис. грн. А от поблизу «перлини біля моря» вона досягає в середньому 27 тис. грн на місяць.

Цього сезону орендодавці пропонують таунхауси частіше, ніж клубні будинки. Середня ціна, наприклад, у Київській області складає 30 тис. грн/місяць.

Варіант для тих, хто не економить, — котеджі, середня ціна на них — 34 тис. грн на місяць. Звісно, є бюджетніші об’єкти: літо в них можна провести у таких областях, як Івано-Франківська (7 тис. грн) та Львівська (11 тис. грн). Найдорожчі котеджі зазвичай здають поблизу міст-мільйонників. Наприклад, під Одесою — в середньому за 28 тис. грн, а під Києвом — за 72 тисячі грн на місяць.

Які умови у заміських будинках

Будинки для довготривалої оренди за містом найчастіше пропонують біля лісу (278 пропозицій за травень), саду (121) або озер (42). Чимало орендодавців надають ще гараж для авто (119), басейн (81) та камін для прохолодних вечорів (80 пропозицій).

Для відпочинку власники заміських садиб, окрім камінів, пропонують також мангали (45), сауни (37) й альтанки (34 пропозиції).

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.