Зарплати як за кордоном: скільки платять будівельникам в Україні

317
Додати
до обраних
Поділитися

За даними аналітиків OLX Робота, найвищий заробіток серед будівельників у фасадників. Взимку їм платили майже стільки ж, скільки і за кордоном – 27 500 грн. Щодо регіонів, найбільше отримували працівники Львівської області. Експерти платформи розповіли, де і скільки українці заробляли в сфері будівництва цієї зими.

За рейтингом середніх зарплат в сфері, на другому місці за доходом після фасадників опинилися монолітники – 25 000 грн. Хоча попит на них був скромний. А найбільше пропозицій надходило для монтажників. Їх заробіток оцінювали в середньому в 13 500 грн.

На другому місці за доходом монолітники – 25 000 грн. Хоча попит на них був скромний. А найбільше пропозицій надходило для монтажників. Їх заробіток оцінювали в середньому в 13 500 грн.

Високу зацікавленість роботодавці з будівництва проявляли також до зварювальників (14 000 грн) та мулярів (20 000 грн). А ось комірники стали найбільш незатребуваними фахівцями сфери – вакансій майже не було.

Зарплати як за кордоном: скільки платять будівельникам в Україні

Що стосується регіонів, найбільш щедру винагороду за працю на будівництві пропонували у Львівській області – 17 500 грн в середньому, а це на 2 500 грн більше, ніж у Київській. Найменший в порівнянні з іншими регіонами дохід у працівників в Миколаївській – 9 000 грн.

Топ-5 регіонів з найвищими зарплатами для будівельників

1. Львівська область – 17 500 грн
2. Закарпатська область – 16 500 грн
3. Тернопільська область – 15 000 грн
4. Житомирська область – 15 000 грн
5. Київська область – 15 000 грн

Якщо дивитися на попит, то однозначним лідером за кількістю вакансій стала Київська область. Дніпропетровський регіон, що розташувався на другому місці, відстає від неї в 2,5 рази. У п’ятірку також увійшли Одеса, Харків і Запоріжжя. І хоча в Запорізькій області для будівельників було достатньо вакансій, зарплати пропонували не найвищі на ринку – 10 500 грн в середньому. Для порівняння, аналітика OLX Робота показала – в Харківській області в цій сфері платили 12 000 грн, а в Дніпропетровській середній дохід склав навіть 13 000 грн.

Незважаючи на те, що Тернопільська область в п’ятірці лідерів за рівнем зарплат, пропозицій від роботодавців у сфері будівництва тут було менше, ніж у всіх інших регіонах України.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.