Від 70 до 2 500 грн за ніч – скільки коштує оренда житла в сезон

257
Додати
до обраних
Поділитися

Оренда дачної ділянки на літо обійдеться у 16 000 грн. Котедж на 3 місяці буде коштувати близько $2000 –  повідомляють аналітики OLX Нерухомість. Найбільш бюджетний варіант для короткотривалої поїздки – хостел, вартість якого коливається від 70 до 400 грн за ніч, хоча у Львівській області за 400 грн можна зняти однокімнатну квартиру. Експерти розповіли, скільки коштує оренда будинку на літо та яке житло можна орендувати подобово.

Котедж на літо в Україні можна орендувати в середньому за 53 000 грн. Будинок обійдеться навіть дешевше 35 000 грн. У літній сезон орендарі пропонують і дачні ділянки. Їхня ціна складатиме 16 000 грн. Тобто місячна орендна плата за будинок може дорівнювати вартості зйомної квартири в центрі столиці.

Рекордна кількість пропозицій оренди будинків у сезон відпусток в Одеській області – 49%. 43% літніх варіантів знаходиться у Київській області. Третє місце в рейтингу займає Дніпропетровська.

Інфографіка_OLX_Ціни на оренду житла літом

Тим, хто не планує відпочивати все літо в одному місці, є варіант оренди житла на один місяць або навіть подобово.

Найбільшу кількість квартир подобово здають в Одеській області – повідомляють аналітики OLX. Один день обійдеться в 2 300 грн. Велика кількість пропозицій також є у Київському та Харківському регіонах. В межах Києва за добу вам доведеться заплатити 2 500 грн, а під Харковом на 1 000 грн менше. В п’ятірку областей за цим критерієм увійшли ще Івано-Франківська (875 грн в середньому) і Закарпатська (700 грн за добу).

Бюджетним варіантом подобової оренди є хостел. Найбільша кількість пропозицій в Київській, Львівській і Одеській областях. Ціновий діапазон коливається від 70 до 400 грн за добу. Проте, 400 грн доведеться заплатити лише в столичному регіоні. У Львівській області ціна за ніч складає в середньому 170 грн, а в Одеській – 140 грн.

Існує можливість подобової оренди квартир. За даними OLX, найчастіше їх здають в столичному районі. Це стосується всіх об’єктів і з різною кількістю кімнат. В топ-3 області за цим критерієм також увійшли Одеська та Львівська.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.