Будівельникам готові платити на 20% більше – аналітика OLX Робота

660
Додати
до обраних
Поділитися

Зарплати в робочих сферах за останній квартал виросли в середньому на 9%. Найбільший заробіток у будівельників: їхній дохід збільшився на 2 350 грн в порівнянні з минулим періодом. Найчастіше роботодавці шукають представників торгової сфери. Щодо пошукачів, то 36% відгуків на вакансії припадає на віддалену роботу, ще 12% – на пропозиції з щоденною оплатою праці. Скільки платять представникам робочих спеціальностей, який попит і пропозиція на фахівців – у дайджесті за 2-й квартал 2019.

Зріз зарплат

З квітня по червень зарплати в робочих сферах виросли в середньому на 9% – відзначають аналітики OLX Робота. Серед робочих фахівців найбільше в Україні заробляють будівельники – 14 350 грн в середньому, на 2 000 менше отримують в транспортно-логістичній галузі. У трійці найбільш оплачуваних спеціальностей серед «блакитних комірців» – виробництво й енергетика. У цій сфері працівникам готові платити 10 000 грн в середньому. Найменше роботодавці пропонують представникам сфери охорони та безпеки – 7 500 грн/місяць.

OLX Робота_Рейтинг зарплат в робочих сферах

У будівництві зарплати кожного кварталу стабільно зростають на 20%. У цьому кварталі працівникам знову готові були додати п’яту частину до заробітку. Також на 17% збільшилися оклади в барно-ресторанній сфері. У порівнянні з минулим періодом зарплати не змінилися лише у представників домашнього персоналу.

З березня по квітень, в період посівних робіт, оклади в сільськогосподарській сфері підвищились на 18%.

Експерти також проаналізували вакансії для українців за кордоном. В середньому за межами країни в цьому кварталі їм пропонували 28 650 грн.

У яких робочих сферах шукали працівників

За другий квартал 2019 на платформі OLX було розміщено понад 50 000 робочих вакансій. Пік пошуку співробітників припав на травень – більше 18 000 пропозицій. Найбільший дефіцит кадрів спостерігався в торгівлі – 31% всіх пропозицій від роботодавців був зосереджений у цій сфері. Нестачу співробітників відчували також у транспортній (19%) і ресторанній (18%) галузях. Найнижчий попит до початку літа спостерігався в агросфері.

Рейтинг сфер за кількістю оголошень

1. Роздрібна торгівля – 31%
2. Транспорт і логістика – 19%
3. Бари та ресторани – 18%
4. Будівництво – 11%
5. Виробництв й енергетика – 9%
6. Сервіс і побут – 5%
7. Домашній пе рсонал – 3%
8. Охорона та безпека – 3%
9. Сільське господарство – 1%

Топ-5 областей за кількістю вакансій

Аналітики OLX з’ясували, що у 2 кварталі 2019 року найбільше пропозицій про роботу було у Київської області – 22 900 вакансій. Для порівняння, це втричі більше, ніж в Одеській, яка на другому місці за цим критерієм – 7 700 вакансій. Трохи менше пропозицій у Дніпропетровській (7 090 вакансій), Харківській (5 189 вакансій) і Запорізькій (4 115 вакансій) областях.

Активність пошукачів

Якщо говорити про активність пошукачів, найбільший інтерес вони проявляли до пропозицій в будівельній галузі – дзвонили, писали повідомлення та зверталися безпосередньо через платформу OLX. Пошукачі також активно відгукувалися на вакансії у сфері домашнього персоналу та охорони. Найменше проявляли свою активність і зв’язувалися з роботодавцями у категорії «Сервіс та побут».

Серед вакансій, які отримали найбільше відгуків, 36% припали на пропозиції віддаленої роботи, а 12% зі щоденною оплатою праці.

На початку тижня з роботодавцями зв’язуються найчастіше, пік активності припадає на вівторок. Кінець робочого тижня супроводжується спадом активності, а в неділю відгуків на вакансії найменше.

Щодо часу доби, найбільше дзвінків і повідомлень від пошукачів припадали на першу половину дня з 10.00 до 14.00. У цьому проміжку роботодавці отримують 42% усіх звернень.

OLX Робота_Активність пошукачів

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.