У торгівлі готові платити в середньому 7 500 грн: огляд вакансій

266
Додати
до обраних
Поділитися

Консультантам пропонують 8 000 грн, на 1 000 грн більше заробляють товарознавці. 26% усіх вакансій у сфері торгівлі зосереджено в столичному регіоні, де середня зарплата – 10 100 грн. Поєднання великої кількості пропозицій та високих зарплат переважно представлено в Київській, Одеській та Харківській областях. Скільки платять у сфері торгівлі, в яких регіонах шукати роботу та чому неповна зайнятість для продавців не актуальна – в аналітиці OLX Робота.

Серед найбільш розповсюджених пропозицій – робота консультантами, касирами, вантажниками, комірниками, товарознавцями. Кожна 10 вакансія на платформі припадає на консультантів, роботодавці готові платити їм в середньому 8 000 грн. Товарознавцям пропонують 9 000 грн, але знайти роботу їм важче, адже у порівнянні з іншими спеціалістами, пропозицій працевлаштування менше.

Скільки платять спеціалістам у сфері торгівлі

Середня зарплата по Україні серед торговельних професій влітку склала 7 450 грн. Найбільше в галузі обіцяють роботодавці Київської, Одеської, Львівської, Харківської та Закарпатської областей. У столичному регіоні пропонують 10 100 грн, на 100 грн менше – в Одеському. При цьому в Київській області зосереджено 26% усіх пропозицій про працевлаштування в торговельній сфері. Найнижчі зарплати зафіксовані в Кіровоградському, Тернопільському, Полтавському, Сумському та Чернігівському регіонах.

Якщо подивитись на співвідношення заробітку та кількості вакансій, найвищі з/п та найбільша кількість вакансій одночасно спостерігаються в Київські, Одеській та Харківській областях. Менш позитивним балансом можуть «похизуватись» Кіровоградська, Тернопільська та Сумська – тут і низькі доходи, і найменша кількість пропозицій про працевлаштування.

В Закарпатській та Чернівецькій областях пошукачі роботи конкурують між собою, адже саме в цих регіонах низька кількість вакансій поєднується з одними з найвищих у країні зарплат у сфері торгівлі.

Тільки за літній період на OLX Робота було додано 23 000 нових вакансій у сфері торгівлі. Тут спостерігався найбільший кадровий дефіцит у порівнянні з іншими галузями. Кожна 5 пропозиція на платформі припала саме на неї.

Аналітика також показала – неповний робочий день для торговельної сфери не актуальний, адже подібний графік пропонують лише в 13% вакансій.

OLX Робота_Скільки заробляють продавці

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.