Кожен другий українець не задоволений своєю роботою: аналітика OLX Робота

563
Додати
до обраних
Поділитися

Найбільш задоволені працівники – менеджери по роботі з клієнтами. 59% респондентів заробляють менше ніж 10 000 грн в місяць. Майже половина не отримує від роботодавця жодних бонусів. 46% вибирають місце роботи за оптимальним співвідношенням зарплати і нематеріальних факторів. Чого не вистачає працюючим українцям – у результатах опитування OLX Робота про умови праці «блакитних комірців».

Кожен другий українець не задоволений своїм нинішнім місцем роботи – про це свідчать результати опитування OLX Робота. Найбільше умови праці не влаштовують спеціалістів у сфері сільського господарства (69%), виробництва (67%) та охорони (65%). А ось серед найзадоволеніших працівників опинились ті, що працюють з клієнтами – 68%, в індустрії краси (перукар, майстер манікюру, візажист тощо) – 67% та на будівництві – 58%.

Чим переважно не задоволені українці? Найбільше скаржаться на рівень зарплати – 57% респондентів. 26% мають претензії до умов на робочому місці. Відсутність соціального пакету хвилює 22% опитаних. З того, що, навпаки, подобається на місці роботи, виділяють зручний графік (42%). У 31% випадків респондентів влаштовує їхній заробіток, 30% задоволені видом своєї діяльності.

Умови праці

Якщо говорити про рівень зарплати українців, стає зрозуміло, чому 41% опитаних вказали, що зовсім не задоволені своїм доходом: більше ніж половина (59%) отримують менше 10 000 грн на місяць. З них 37% заробляють до 7 000 грн.

Першочерговими умовами на робочому місці українці вважають його комфорт та безпеку (33% відповідей). Для чверті респондентів більш важлива близькість роботи до дому, для 15% – сучасна техніка та обладнання. Загалом наші співгромадяни задоволені умовами праці: 35% оцінили їх позитивно, ще 34% – нейтрально.

Дві третини опитаних визнають, що їм пощастило з графіком роботи. Найчастіше працюють повний робочий день (47%), переваги гнучкого графіка доступні 24% респондентів, позмінно працюють 2 з 10.

Майже кожен другий опитаний не отримує жодних бонусів від роботодавця, а кожному п’ятому пропонують напої та смаколики на робочому місці. 18% респондентів дають премії, харчування надають або компенсують у 13% випадків.

OLX Робота_Кожен другий українець не задоволений своєю роботою

Очікування від керівника та колективу

Ідеальний керівник, на думку респондентів, – той, хто ставить зрозумілі та реальні завдання (64%). Він ставиться до підлеглих з повагою (58%), є стриманим та врівноваженим (31%) та завжди готовий прийти на допомогу, підказати (29%). З таким керівництвом працюють 56% респондентів. Не задоволених стосунками з керівником всього 18% – свідчать результати опитування на OLX Робота.

У своєму колективі українці найбільше цінують командну та злагоджену роботу (47% відповідей). На другому місці опинилась відсутність конфліктів – працювати в гармонії з колегами важливо кожному п’ятому респонденту. Взаємної відкритості та чесності від колег очікують 16% опитаних. Загалом же, 65% позитивно оцінюють атмосферу у своєму колективі.

Не зарплатою єдиною: очікування пошукачів

На думку українців, роботодавець має в обов’язковому порядку забезпечувати працівників комфортними умовами на робочому місці (66%), ринковою зарплатою (64%), преміями (47%), медичною страховкою (29%) та можливістю брати відгули (22%).

При працевлаштуванні, окрім розміру зарплати, опитані найбільше звертають увагу на графік (57%), атмосферу в колективі (50%), перспективі кар’єрного росту (46%), розташування місця роботи (41%) та офіційне працевлаштування (32%).

Не секрет, що однією лише зарплатою працівників не втримаєш. Так, на питання, чи є рівень заробітку ключовим фактором при прийнятті рішення про працевлаштування, 46% відповіли, що їм важлива оптимальна комбінація грошової винагороди та нематеріальних умов. Ще 17% більше орієнтуються на нефінансові фактори, такі як розташування місця роботи, репутацію компанії, колектив та інші.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.