Бухгалтерам та Instagram-фахівцям: кому найчастіше пропонують віддалену роботу

802
Додати
до обраних
Поділитися

Під час карантину до топу професій, яким найчастіше пропонують віддалену зайнятість на OLX Робота, увійшли Instagram-фахівці, офіс-менеджери, оператори, менеджери з продажів. Найбільше по Україні готові платити продавцям – 29,3 тис. грн на місяць.

За даними аналітики OLX Робота, пошукачі на карантині почали знаходити нові шляхи працевлаштування. Так, на платформі стали значно частіше шукати вакансії із можливістю робити це з дому. У квітні порівняно з лютим кількість запитів «віддалена робота» – зросла на 83%. Це спостереження може стати у пригоді працедавцям: ринок праці не стає на паузу, і українські пошукачі все ще знаходяться у пошуках омріяної посади, але хочуть мати можливість виконувати обов’язки віддалено.

Офіс-менеджери

Роботодавці теж підлаштувалися під нові умови ринку і в період обмежень стали більше пропонувати роботу онлайн та виконання послуг з дому. Найпопулярнішими за кількістю оголошень у квітні стали офіс-менеджери. У цьому місяці пропозицій для віддаленої роботи для них на OLX Робота стало майже вдвічі більше. Зазвичай до обов’язків, які потрібно виконувати, входять прийом дзвінків та електронної пошти, ведення документообігу. В середньому по Україні таким спеціалістам пропонували 10 тис. грн.

Оператори

Ще одна можливість – робота оператором. Обов’язки на цій посаді включають прийом чи здійснення дзвінків, онлайн-спілкування із клієнтами. Тому комфортно виконувати таку роботу віддалено. У квітні в порівнянні з лютим кількість оголошень з пошуку спеціалістів зросла більш як вдвічі, а оплата праці – в середньому 12,5 тис. грн.

Instagram-фахівці

Віддалену зайнятість роботодавці можуть запропонувати також Instagram-фахівцям. Йдеться про ведення акаунтів у соцмережі, роботу з контентом, написання постів. У квітні порівняно з лютим оголошень про їх пошук стало на 72% більше. В середньому за креативну роботу готові платити 19,5 тис. грн на місяць. Варто відзначити, що у квітні зарплата цих спеціалістів зросла на 2 тис. грн у порівнянні із останнім зимовим місяцем.

Менеджери з продажів

Працедавці також активізувалися у пошуку менеджерів з продажів: у квітні порівняно з останнім місяцем зими стали шукати їх на 42% частіше. З дому фахівці можуть легко контактувати з клієнтами й отримувати в середньому 12,5 тис. грн.

Бухгалтерам та Instagram-фахівцям: кому найчастіше пропонують віддалену роботу

Онлайн-адміністратори

Майже вдвічі побільшало шансів знайти роботу онлайн-адміністратором, адже таких оголошень на OLX Робота стало на 46% більше. Зазвичай до обов’язків входить модерація онлайн-сторінок та сайтів. Отримати за місяць фахівці можуть в середньому 22 тис. грн.

Диспетчери

Стабільною залишається кількість оголошень про пошук диспетчерів на дому – їм пропонують роботу з транспортом та у службах таксі. Платити готові в середньому 11,5 тис. грн на місяць.

Бухгалтери

На бухгалтерів – теж є попит. Пропозицій працевлаштування для них у порівнянні з лютим побільшало у 5,5 разів. Ведення обліку дистанційно – справа цілком реальна. За місяць цим спеціалістам пропонують в середньому 10 тис. грн.

Програмісти та копірайтери

До топ-10 віддалених вакансій вирвалися й дві професії, де роботодавці на OLX Робота ще у лютому не шукали фахівців, – це програмісти та копірайтери. Робота із програмним забезпеченням чи із текстами не вимагає фізичної присутності в офісі, тому цих фахівців закономірно стали більше шукати у квітні. При цьому першим за місяць в середньому пропонують 20 тис. грн, а іншим – 21,5 тис. грн.

Продавці

Із настанням карантину стали активніше набирати й продавців для роботи з дому. Якщо раніше – ще в лютому – на платформі їх не шукали, то у квітні вже можна було знайти пропозиції такої зайнятості із рекордною середньою зарплатою понад 29 тис. грн.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.