Карантин в Україні: чи готові міста до послаблення обмежень – результати опитування

154
Додати
до обраних
Поділитися

У найбільших містах України карантинних обмежень дотримуються на трійку за 5-бальною шкалою – показало березневе опитування OLX Нерухомість. Найбільш відповідально до них ставилися мешканці Львову та Києва, найменше – Дніпра та Одеси. Через ігнорування масок та засобів дезінфекції місто у моря не набрало й 3 балів.

Опитування понад 15 тис. відвідувачів OLX Нерухомість показало, що дотримання протиепідемічних заходів у містах-мільйонниках становить 3 бали з 5. Мешканці Києва дотримуються карантину майже так само, як жителі Львова. Серед п’яти міст-мільйонників найбільша проблема з цим в Одесі:

1. Львів – 3,23 бала;

2. Київ – 3,22;

3. Харків – 3,1;

4. Дніпро – 3,02;

5. Одеса – 3,01.

Якщо говорити про заклади, в Одесі за графіком під час локдауну слідкують найменше – на 3,08. За критерієм дотримання потрібних норм (маски, дезінфекція тощо) Одеса теж отримала лише 2,94 бала.

Карантин в Україні: чи готові міста до послаблення обмежень – результати опитування

Чи готова столиця вийти із «червоної зони»

Понад 8 тис. киян оцінили, як дотримуються протиепідемічних заходів у столиці. Кожний район мешканці загалом оцінили на 3 бали з 5, різниця між районами склала всього кілька сотих. Найліпша ситуація у Дніпровському та Голосіївському, у яких 3,33 та 3,32 бала:

1. Дніпровський – 3,33;

2. Голосіївський – 3,32;

3. Подільський – 3,25;

4. Дарницький – 3,24;

5. Солом’янський – 3,24;

6. Печерський – 3,24;

7. Шевченківський – 3,22;

8. Святошинський – 3,16;

9. Деснянський – 3,13;

10. Оболонський – 3,11.

Робота закладів Києва

Кияни розповіли, чи всі заклади в їхніх районах працювали за рекомендованим МОЗ графіком. Найкраще, наскільки це можливо в рамках 5-бальної шкали, впоралися ті, що розташовані на Подолі. Району присвоїли 3,4. Майже так само впорався і Дніпровський, у якого 3,39 бала. А ось на останньому місці опинився Оболонський. На думку киян, карантинного графіка там дотримувалися на 3,11 бала.

Громадські місця столиці

У громадських місцях столиці потрібних карантинних норм (маски, дистанція, доступні засоби дезінфекції) дотримувалися теж на трійку. Деснянський район встановив антирекорд, отримавши 3,05 за цим критерієм. Також однією з найнижчих оцінок відзначився Оболонський – 3,09. Найбільше намагалися слідкувати за правилами у Голосіївському – 3,31 та Дніпровському – 3,27.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Чекліст онлайн-шопінгу

Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: увага на оголошення

Як не стати жертвою шахрая на OLX: ⭐ на що звернути увагу в оголошенні під час придбання товару. Читайте статтю на ➤ Блог OLX.ua.