• Укр
  • Рус

Відновлення навчання: головна інформація та корисні посилання

84
Додати
до обраних
Поділитися

«Учітеся, брати мої, думайте, читайте», – писав Тарас Шевченко. А як воно вчитися в умовах воєнного стану? Зібрали важливу інформацію та корисні посилання щодо освітнього процесу для школярів та батьків.

Відновлення навчання

14 березня відновилося навчання у 13 областях. Формат кожен заклад обирає самостійно. Також подекуди почалася реєстрація на навчання учнів із числа внутрішньо переміщених осіб. Тож якщо ви можете надати шкільні приладдя та канцелярію для дітей, які евакуювалися, створюйте оголошення в категорії «Допомога» (лімітів щодо кількості безкоштовних оголошень немає).

Розмістити оголошення

Проведення ЗНО та ДПА

Щодо старшокласників, то, за заявою міністра освіти, ДПА та ЗНО цього року скасовується. Натомість вступ пройде за особливою електронною процедурою. Стежити за освітніми новинами зручно на сайті Міністерства освіти та науки України (МОН).

Корисні посилання

1. Дистанційні школи та навчальні платформи

За посиланням – дистанційні школи та навчальні платформи, які надають безкоштовний доступ до навчального контенту. Команда МОН підготувала перелік шкіл і організацій, які можуть допомогти дітям і сім’ям.

2. ТБ-проєкт «Навчання без меж»

Спільний освітній проєкт МОН, Міністерства культури та інформаційної політики і представників українського телебачення.

У межах проєкту на українських телеканалах ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» та регіональних каналах Суспільного, а також на онлайн-платформах MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet.tv щодня транслюватимуть уроки для учнів 5-11 класів. Кожен день буде присвячений окремому предмету.

З 14 до 18 березня транслюватимуться такі уроки:

  • 14 березня – українська мова;
  • 15 березня – математика;
  • 16 березня – історія України;
  • 17 березня – українська мова;
  • 18 березня – математика.

3. Всеукраїнський онлайн-розклад

Спільний проєкт МОН і Google Україна для учнів 1-11 класів. В інтерактивному розкладі можна знайти посилання на матеріали з різних ресурсів: платформи для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» (доступна як в Україні, так і поза її межами), телеуроків, підручників тощо.

4. Дитячий онлайн-садок НУМО

Спільний проєкт МОН та ЮНІСЕФ. Мета – допомогти батькам розрадити своїх дітей завдяки різним пізнавальним активностям. Перший урок уже доступний на YouTube-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформі MEGOGO.

5. Просвітницький простір українського парламенту «Освітній центр Верховної Ради України»

У телеграм-каналі є доступ до безлічі освітніх ініціатив та ресурсів. Також чимало порад для батьків школярів.

Знання – це сила!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.