Якщо вимкнули електроенергію, зламався холодильник або взагалі немає до нього доступу, можна подовжити «життя »продуктів і без нього.
Овочі та фрукти
Більшість можна взагалі не зберігати в холодильнику. Покладіть в прохолодному місці (підлога, балкон) та запобігайте прямому потраплянню сонячного світла. Якщо фрукти починають псуватися – зваріть компот або варення. З овочів – рагу або законсервуйте.
Риба
Для зберігання підходить метод засолювання. Розробіть та приберіть вологу з рибного філе. Викладіть рибу в металеву ємність на соляну подушку, присипте зверху сіллю. Зберігайте в прохолодному темному місці. Перед вживанням філе потрібно вимочити. Ще один варіант – зробити рибні консерви.
М’ясо
Можна також засолювати або консервувати. Якщо на вулиці ще прохолодно, то обгорніть шматок м’яса папером, рушником і поставте в металевій ємності, що щільно закривається. Залиште у погребі або іншому холодному місці. Але так бажано зберігати лише добу.
Хліб
Можна засушити у духовці.
Молоко
Простоїть довше, якщо перекип’ятити з пів ложки соди на 3 л молока.
А ще підстрахувати себе у разі знеструмлення можна за допомогою паливного генератора.