• Укр
  • Рус

Овочі, фрукти, риба, м’ясо, хліб: як зберігати продукти без холодильника

104
Додати
до обраних
Поділитися

Якщо вимкнули електроенергію, зламався холодильник або взагалі немає до нього доступу, можна подовжити «життя »продуктів і без нього.

Овочі та фрукти

Більшість можна взагалі не зберігати в холодильнику. Покладіть в прохолодному місці (підлога, балкон) та запобігайте прямому потраплянню сонячного світла. Якщо фрукти починають псуватися – зваріть компот або варення. З овочів – рагу або законсервуйте.

Риба

Для зберігання підходить метод засолювання. Розробіть та приберіть вологу з рибного філе. Викладіть рибу в металеву ємність на соляну подушку, присипте зверху сіллю. Зберігайте в прохолодному темному місці. Перед вживанням філе потрібно вимочити. Ще один варіант – зробити рибні консерви.

М’ясо

Можна також засолювати або консервувати. Якщо на вулиці ще прохолодно, то обгорніть шматок м’яса папером, рушником і поставте в металевій ємності, що щільно закривається. Залиште у погребі або іншому холодному місці. Але так бажано зберігати лише добу.

Хліб

Можна засушити у духовці.

Молоко

Простоїть довше, якщо перекип’ятити з пів ложки соди на 3 л молока.

А ще підстрахувати себе у разі знеструмлення можна за допомогою паливного генератора.

OLX ЗНАЙ ДЕ

 

 

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.