• Укр
  • Рус

Бензин, пригон авто та манікюр: які послуги шукали українці протягом війни

2611
Додати
до обраних
Поділитися

Впродовж останніх шести місяців війни українці найбільше цікавилися послугами з будівництва, ремонту та транспортними перевезеннями. Водночас не нехтували процедурами для краси та здоров’я. Які тенденції в напрямі сервісів та послуг під час війни – у свіжій аналітиці OLX.

З березня до серпня українці майже однаково шукали та пропонували послуги в онлайні. За кількістю відгуків на оголошення на олх найбільше протягом війни користувачі цікавилися:

  • будівництвом, ремонтом та прибиранням (2,9 млн відгуків);
  • перевезеннями та транспортними послугами (2,4 млн відгуків);
  • сировиною, матеріалами (2,2 млн відгуків);
  • послугами з краси та здоров’я (2,2 млн відгуків);
  • авто та мото послугами (1,9 млн відгуків).

У категорії «Сировина/матеріали» з березня до червня 2022 року найбільше шукали на олх бензин – понад 360 тис. запитів. Пік пошуку припав на червень. Дизельне пальне цікавило 173 тис. разів, а найбільше його потребували українці у травні через дефіцит сировини на ринку.

У категорії «Авто/мото послуги» впродовж всіх місяців стабільно тримався попит на оренду авто – 164,5 тис. пошукових запитів. Також протягом квітня-травня українці шукали послуги з пригону авто (54 тис. пошукових запитів), адже саме в цей період діяло нульове розмитнення.

Пасажирські перевезення були популярними у березні та квітні (36 тиc. пошуків). А от вантажні шукали сумарно 159 тисяч разів протягом війни, окрім одного місяця – травня.

Попри війну, українці не забували про красу та здоров’я – у розділі «Бізнес та послуги» активно цікавилися манікюром у березні, грумінгом собак/котів у червні та нарощуванням вій у серпні.

Загалом, як порівняти з минулим роком, війна різко змінила вподобання українців. Наприклад, у квітні-травні 2021 у топі пошукових запитів були послуги медсестри, ремонт квартир та холодильників, встановлення парканів та натяжних стель. Не змінився тільки попит на б’юті-процедури.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Чекліст онлайн-шопінгу

Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: увага на оголошення

Як не стати жертвою шахрая на OLX: ⭐ на що звернути увагу в оголошенні під час придбання товару. Читайте статтю на ➤ Блог OLX.ua.