• Укр
  • Рус

Швачки та продавці на фрилансі: кого шукають роботодавці та скільки готові платити

2141
Додати
до обраних
Поділитися

Внутрішні переміщення країною спричиняють зростання попиту та пропозицій у фриланс сфері. Так, за даними опитування соціологічної групи «Рейтинг»¹, третина працюючого населення України вже має віддалену роботу. На які вакансії найбільша конкуренція та скільки готові платити за віддалений формат — у свіжій аналітиці OLX Робота.

У яких сферах затребувані послуги фрилансерів

Фриланс – не лише про заробіток в інтернеті. Їм може займатися людина будь-якої спеціальності, яка вдало «продає» свої знання та виконує роботу віддалено: водій, кравець чи навіть сантехнік. Так, за даними сервісу OLX з березня по вересень 2022 року найбільше вакансій на дистанційну роботу було у категоріях:

  • роздрібна торгівля / продажі / закупки (9 825 тисяч оголошень),
  • реклама / дизайн / PR (2 832 тисячі оголошень),
  • освіта / переклад (2 662 тисячі оголошень).

Не IT єдиним: скільки на фрилансі можуть заробляти бухгалтера та швачки

Впродовж семи місяців війни роботодавці активно шукали менеджерів з продажу, за таку роботу в середньому у вересні пропонували 30 тисяч гривень, продавців із заробітною платою 8 тисяч гривень та адміністраторів — майже 24 тисячі гривень за місяць роботи.

Також досить багато було роботи для копірайтерів із зарплатою у вересні 27,5 тисяч гривень, дизайнерів (майже 22 тис. грн) та SMM-менеджерів (17,5 тис. грн).

Крім того, для віддаленої роботи затребуваними були репетитори, швачки і кравці — їм роботодавці у вересні в середньому пропонували майже 13 тисяч гривень за місяць роботи, оператори колл-центру — 27 тисяч гривень та бухгалтера — 11 тисяч гривень.

При цьому попит з пропозицією на ринку праці віддаленої роботи дещо відрізнявся. Так, українці найбільше цікавилися такими вакансіями як:

  • оператор чату (46 відгуків пошукачів на 1 робоче місце);
  • копірайтер (40 відгуків на 1 робоче місце);
  • менеджер інтернет-магазину (40 відгуків на 1 робоче місце);
  • адміністратор (28 відгуків на 1 робоче місце);
  • диспетчер (25 відгуків на 1 робоче місце).

¹Дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» 23-24 липня 2022 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.