• Укр
  • Рус

Генератори та ремонти: які послуги шукали та пропонували українці наприкінці 2022 року

50
Додати
до обраних
Поділитися

У листопаді-грудні спостерігається високий попит та пропозиція на оренду генераторів та їх ремонт. Причиною цьому стали активні обстріли росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури України. Водночас серед інших послуг — високий попит на ремонтні роботи. Більше про вподобання українців наприкінці 2022 року — в аналітиці OLX.

Як енергетична криза вплинула на запити українців

На сервісі OLX у розділі Бізнес та послуги в період листопад-грудень користувачі найбільше цікавилися орендою генераторів — майже 300 тисяч разів. Пропозиція, як і попит, теж була великою — 10,3 тисячі оголошень. Це вчетверо більше, ніж у цей же період 2021 року. Також упродовж останніх двох місяців на OLX активно шукали і ремонт генераторів (понад 4 тисячі разів).

Якщо говорити про послуги, які пропонували українці у грудні 2022 року, то найбільше оголошень було серед наступної п’ятірки.

П’ятірка найпопулярніших послуг за кількістю оголошень на кінець року

Послуга

Кількість оголошень,

грудень 2022 рік

Ремонт

45 000 тисяч

Грузові перевезення

13 500 тисяч

Вивіз сміття

7 300 тисяч

Монтаж

7 000 тисяч

Доставка

6 000 тисяч

Дані OLX

Попит відповідав пропозиції, адже найчастіше впродовж місяця відгукувалися саме на послуги з ремонту (понад 106 тисяч відгуків) та грузові перевезення — (16,5 тисяч). Також українці не забували і про здоров’я, тому достатньо багато відгуків було на послуги масажу — 26 тисяч.

Натомість, серед пошукових запитів у розділі послуг у грудні лідером стала оренда генераторів — цей запит був найчастішим. Не менше разів цікавилися орендою авто та ремонтом холодильників.

П’ятірка найпопулярніших послуг за кількістю пошукових запитів на кінець року

Послуга

Кількість пошуків*,

грудень 2022 рік

Оренда генераторів

150 600 тисяч

Масаж

16 500 тисяч

Оренда авто

15 500 тисяч

Грузові перевезення

14 000 тисяч

Ремонт холодильників

6 200 тисяч

Дані OLX

*враховані пошукові запити користувачів в категорії «Бізнес та послуги»

Якщо порівняти з груднем 2021 року, то запити українців суттєво не змінилися окрім того, що минулого року користувачі OLX не шукали генератори. Але як і цього року, найбільше цікавилися орендою авто, грузовими перевезеннями, ремонтом та масажем.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.