• Укр
  • Рус

Яким харків’яни бачать своє місто після відбудови

38
Додати
до обраних
Поділитися

За понад рік війни на Харківщині пошкоджено чи зруйновано понад 21,5 тис. об’єктів. За словами місцевої влади, найбільше постраждало саме місто-герой Харків. Тож, ми в ОЛХ Нерухомість запитали місцян, яким вони бачать своє місто у майбутньому після відбудови та чого потребують для комфортного життя.

Понад 50% харків’ян чекають на відновлення житла

За даними опитування OLX Нерухомість, у понад 33% харків’ян постраждало житло внаслідок російської агресії. Майже половина з них змогли відновити пошкодження власними силами та ще понад 50% чекають на допомогу.

Також містяни в опитуванні зазначили, що відновлення потребують не тільки багатоповерхові житлові будинки чи приватні сектори. Мова йде й про повну чи часткову реконструкцію навчальних закладів, закладів культури та охорони здоров’я, адміністративних будівель, промислових підприємств та доріг.

Крім того, люди вказали, що дуже потребують збільшення кількості бомбосховищ, повного освітлення по всьому місту та постійного патрулювання поліції містом, аби почувати себе більш безпечно.

Місто майбутнього

Харків’яни зазначили, що при відбудові міста проєктування нових будинків обов’язково має враховувати потреби воєнного часу, а саме укриття, альтернативні джерела живлення, броньовані склопакети тощо. Також наголосили на тому, що будівлі повинні мати оснащення для людей різних інклюзивних груп — людей з інвалідністю, батьків з дитячими візочками, людей похилого віку — адже сьогодні понад 80% харківських будинків не мають навіть пандусів.

Крім того, більшість харків’ян прагнуть, щоб місто ставало інноваційнішим, відбудовувалося за принципом “розумного міста”. Наприклад, щоб міські сервіси ставали більш технологічними, а по місту були зарядні станції та точки доступу до Інтернету тощо.

Результати опитування показали, що не вистачає жителям міста і велосипедних доріжок. Також можна покращити транспортні розв’язки, аби було менше заторів. А от чим задоволені харків’яни, так це парками та зеленими зонами свого міста. Вистачає і торгових центрів, ринків, магазинів, дитячих майданчиків, садочків та шкіл.

Також опитані містяни наголосили, що покращувати життя міста має не тільки місцева влада, а й кожен мешканець. Починати можна з малих кроків — не смітити, не псувати інфраструктуру та не порушувати громадський порядок.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.