• Укр
  • Рус

Врятуємо Херсонщину: разом ми дамба, яку не прорвати

22119
Додати
до обраних
Поділитися

Важко продовжувати жити далі, коли багато інших життів залишилися під водою на Херсонщині. Навіть уявити страшно, що відчували мешканці області, які евакуювалися звідти та проводжали поглядом затоплені домівки. Однак ця катастрофа зачепила не лише людей, а й тварин. Найчуттєвіших істот, більшість з яких не змогла врятуватися. Але нам не залишається нічого, як згуртуватися та пліч-о-пліч боротися з наслідками ворожих діянь.

Команда OLX зібрала список благодійних установ і фондів, що допомагають постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС. І яким ми особисто довіряємо.

  • Благодійний проект Ukrainian FireFighters Foundation надає засоби захисту, медикаменти, обладнання, спец. транспорту для рятувальників. Більше – у Instagram та Facebook. Підтримати можна за реквізитами на сайті.
  • ГО “Об’єднання” продовжують підтримувати населення Херсона й області, допомагають місцевим рятувальникам у закупівлі необхідного обладнання для ліквідації наслідків трагедії на півдні України. Більше – на сторінці “Об’єднання” та голови організації Юрія Антощука у Facebook. Підтримати ініціативи організації можна на монобанку або через LiqPay.
  • Богдан Логвиненко, учасники проекту “Ukraїner” та інші волонтери об’єдналися для допомоги населенню, підтримки служб Херсона і області у закупівлі необхідного обладнання та матеріалів для ліквідації наслідків катастрофи. Підтримати ініціативу можна на монобанку та за загальними реквізитами. А також ініціювали каманію з поселення евакуйованих з Херсонщини людей, що втратили житло. Якщо ви готові надати тимчасовий прихисток таким людям – заповніть, будь ласка, цю форму.
  • БФ “Восток-SOS” допомагають з евакуацією маломобільним та людям з інвалідністю, літнім людям, родинам з дітьми та тваринами, надають гуманітарну допомогу та юридичні консультації (посилання на монобанку та загальні реквізити).
  • БФ “Клуб Добродіїв” надають термінову допомогу родинам з дітьми, які втратили все від ворожого теракту (збір на сайті та загальні реквізити).
  • БФ “Голоси дітей” надають безоплатну психологічну допомогу та закуповують усе необхідне для дітей і сімей, що постраждали від затоплення. Більше – у Instagram або Facebook. Підтримати ініціативи фонду можна за реквізитами.
  • БФ “Твоя опора” проводить збір на гуманітарну допомогу для постраждалих з Херсонщини. Кошти будуть направлені на підтримку евакуйованих в Одесі та Прихистку “Твоя опора” у Львові.
  • ГО “Місто сили” створили гуманітарний штаб Херсона та півдня України, займаються підтримкою населення водою, продуктами харчування, займаються транспортуванням маломобільних людей до Пунктів незламності, допомогою обладнанням для ліквідації наслідків катастрофи. Більше – у Instagram та Facebook. Підтримати ініціативи організації можна за посиланням.
  • Проект Rescue Now надає гуманітарну та психологічну допомогу населенню, акцент на людях похилого віку та дітях. Більше деталей та звітність – на сторінках у Instagram та Facebook. Підтримати проект можна на монобанку, PayPal, криптовалютний переказ за допомогою Whitepay, й інші можливі реквізити на сайті.
  • ГО “HelpPeople” займається евакуацією цивільного населення, гуманітарною допомогою, підтримкою рятувальників. Підтримати ініціативи організації можна на монобанку або за реквізитами.
  • Гуманістичний рух UAnimals проводять роботи з порятунку та евакуації тварин, надання безкоштовної ветеринарної допомоги, забезпечення кормами та іншим необхідним притулки для тварин, розповсюджують інформацію про трагедію по всьому світу. Більше – у Facebook та Instagram. Збір на допомогу постраждалим тваринам через підрив ГЕС завершено, загалом зібрано більше 31 млн грн, звітність – за посиланням. UAnimals продовжують допомагати постраждав через затоплення, і приймають заявки від тих, хто потребує підтримки у роботі з евакуйованими тваринами. Для цього достатньо заповнити коротку анкету і з вами зв’яжуться. За бажанням ініціативи руху можна підтримати тут.
  • Волонтери ГО “Команда порятунку тварин в Києві” одними з перших відправилися до Херсону, щоб допомогти місцевим з порятунком тварин. Наразі пошуково-рятувальну операцію завершено, та ми рекомендуємо слідкувати за новинами організації у Instagram та Facebook.
  • ГО “ЖИВА” ініціювали кампанію з відкриття притулку для 10 000 тварин, займаються евакуацією та розміщенням населення, гуманітарною допомогою, закупкою нафтозбирачів для очистки вод Дніпра. Більше – у Instagram та Facebook. Підтримати організацію можна за реквізитами.
  • Мережа АЗК “ОККО” продовжує допомагати пальним ГО, фондам, волонтерам, які постачають гуманітарні вантажі, допомагають з евакуацією. Заявку можна залишити за посиланням.

Зараз потрібно максимально долучитися до зборів і підтримати всіх, хто постраждав від цієї страшної трагедії. Бо тільки єдиним фронтом нам вдасться побороти ворога. Розповсюджуйте інформацію про злочини окупантів, донатьте та підтримуйте своїх будь-якими можливими способами.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Помилка JavaScript на OLX

Помилка JavaScript на OLX

Іноді сайт OLX може видавати помилку з повідомленням, що у браузері вимкнено JavaScript. Що таке JavaScript? JavaScript — це мова програмування, завдяки якій вебсайти забезпечують …