• Укр
  • Рус

(Не) оптимістичний прогноз: що найбільше впливає на підвищення заробітної плати серед українських роботодавців та чи планують його найближчим часом

99
Додати
до обраних
Поділитися

Не секрет, що однією з найбільших мотивацій для працівника є стабільний і задовільний рівень заробітньої плати. Але що саме впливає на її підвищення з боку роботодавця — вирішили дізнатися OLX Робота під час проведення опитування серед українських роботодавців.

Загалом респондентами стали роботодавці, які мають у штаті від 1 до 5 працівників (41%), від 5 до 10 (13%), від 10 до 15 (7%) і від 15 до 20 працівників (4%), від 20 до 30 працівників (5%) та інші.

На питання про фактори, від яких залежить підвищення зарплатні для працівників, 51% відзначили, що впливають економічні показники, 48% респондентів назвали головним чинником результат роботи працівника, 24% відповіли, що на це впливає воєнно-економічна ситуація у країні, 24% зазначили офіційне підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, 7% обрали категорію “інше”.

Що найбільше впливає на підвищення заробітної плати

Якщо говорити про те, скільки респондентів планує піднімати заробітну плату своїм працівникам протягом наступних 1-3 місяців, то 44% відповіли “ні”, 39% відповіли “так”, “інше” обрали 16%. Про середнє підняття зарплати на 10-20% думає 78% респондентів, 22% відповідачів планують підвищити на 20-30%.

Середнє підняття зарплати

Частота перегляду зарплат у кожної компанії різна. 44% роботодавців відповіли, що переглядають її раз на рік, 23% — раз на пів року, 5% — тричі на рік, 3% — раз на квартал, 7% — щомісячно.

*Результати дослідження серед роботодавців, 3 квартал 2023, Україна

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.