• Укр
  • Рус

Як підібрати стиль одягу за типом фігури: лайфгаки

147
Додати
до обраних
Поділитися

Уявімо таку ситуацію: гортаючи сторінки інтернет-магазинів, ви бачите стильний аутфіт, що викликає непереборне бажання його придбати! І ось настає день Х — ви отримуєте одяг, що мав приголомшливий вигляд на фото й настільки припав до душі… Однак, примірявши його, з жалем розумієте, що це не зовсім те, чого ви очікували: річ вам просто не личить.

Подібне іноді трапляється, еге ж? Проте цьому цілком можливо запобігти, обираючи одяг відповідно до типу фігури. Ділимося лайфгаками.

Як визначити тип фігури

Їх є п’ять: пісковий годинник, трикутник — звичайний і перевернутий, прямокутник та коло.

Аби зрозуміти, яка саме комплекція у вас, варто звернути увагу на декілька параметрів: охоплення грудей, талії та стегон. Виміряти кожен із них доволі легко, скориставшись сантиметровою стрічкою. Тримайте її рівно та щільно до тіла, але водночас не надто туго. Окрім того, врахуйте й форму плечей.

Як визначити свій розмір одягу? Тонкощі зняття мірок та розмірні сітки

Так ви визначите свій тип фігури та доберете одяг, який вам личитиме і підкреслюватиме ваші принади!

Пісковий годинник

Характерними рисами цього типу фігури є майже однакове, принаймні максимально наближене, охоплення грудей і стегон. А талія притім менша від двох попередніх показників, завдяки чому статура за формою дещо нагадує пісковий годинник. Окрім того, можуть бути й дещо округлі плечі та стегна.

Вдалим рішенням буде акцент на талії. Адже саме вона є родзинкою такої фігури. Не забувайте й про гармонійне поєднання верхньої та нижньої частин вашого аутфіту.

Фігура пісочний годинник

Зверніть увагу на сукні-футляри та на запа́х. Вони не лише додадуть вам елегантності, а й підкреслять особливості фігури. Хорошим вибором на щодень стануть і спідниці-олівці або ж штани із завищеною талією. Радимо подивитися й до різноманітних боді — чудове доповнення вашого образу!

Трикутник

Тут особливістю є візуально вужчий верх. У власників такої статури стегна ширші від бюста й плечей, тож акцент спрямовується на чітку лінію талії.

Родзинкою притім є стегна, тому варто звернути увагу на одяг, що підкреслить ваші форми або ж, навпаки, додати більше деталей на верхню частину тіла, щоб візуально вирівняти силует.

Фігура трикутник

Які речі гармонійно поєднуються з цим типом фігури? Як щодо суконь із глибоким декольте? Приміряйте й сукні з вільними й масивними рукавами. Це зосередить увагу на верхній частині вашого вбрання, певною мірою наближаючи статуру до піскового годинника.

За аналогією до попереднього типу, сукні-футляри личитимуть також. Рішенням для зручних повсякденних аутфітів стануть прямі штани, джинси та кльош. А також — кофти й топи з відкритими плечима або вкорочені худі та світшоти.

Прямокутник

Людям із цим типом фігури притаманне приблизно однакове охоплення грудей і стегон, проте талія майже не виділяється. Завдяки своєрідній рівності ліній тіла є змога обіграти це за допомогою одягу, зокрема й акцентуючи на тих або інших параметрах.

Фігура прямокутник

Який одяг підібрати? Якщо йдеться про сукні, зверніть увагу на плаття з поясом: вони додадуть талії виразності. Доречними будуть і прямі сукні. Щодо повсякденних образів, то, на відміну від попередніх типів фігури, для прямокутника вдалим вибором стануть джинси та штани з низькою посадкою. Підійдуть і джинси-скіні й кюлоти.

Для верхньої частини візьміть різноманітні сорочки та блузи. Зауважимо, що та чи інша річ матиме справді гармонійний вигляд, якщо її колір відповідатиме вашому кольоротипу.

Коло

У такому разі верхня частина тіла дещо більша, порівнюючи з нижньою. Зазвичай йдеться про ширші плечі й бюст, проте це не є обов’язковою характеристикою. Основне, що вирізняє коло серед інших типів фігури, — доволі широка талія.

Фігура коло

А тепер розберімося, який саме одяг вам личитиме. Сукні-сорочки та з човниковим декольте додадуть вишуканості й елегантності. Хорошим вибором будуть і плаття А-силуету та із завищеною талією. Придивіться також і до одягу вільного крою.

Для вбрання на щодень підійдуть штани та спідниці з високою посадкою. Особливо гармонійний вигляд вони матимуть із кофтами або топами з V-подібним вирізом. Не забувайте й про речі з вертикальною смужкою, які візуально подовжать ваш силует.

Перевернутий трикутник

Якщо охоплення плечей помітно більше від стегон, а лінія талії не дуже прослідковується, то це перевернутий трикутник. Особливістю такої статури є верхня частина тіла, тож варто збалансувати саме її, підібравши відповідний низ.

Фігура перевернутий трикутник

Блискучим вибором будуть брюки-палаццо, джинси-бойфренди та кльош. Окрім того, слід придивитися й до суконь-плісе, з ноткою романтичності. Не оминайте увагою й класичні костюми, жакети і пальта. Для верху оберіть кофти або топи з овальним вирізом, проте не надто широким.

Висновок

Вдало підібраний гардероб не лише гармонійно поєднуватиметься з вашою зовнішністю, а й додасть витонченості. У категорії «Мода і стиль» на OLX легко знайти якісні одяг, взуття та аксесуари на будь-який смак і для будь-якого типу фігури.
Пам’ятайте: всі ми унікальні й маємо власні уподобання. Тож неодмінно обирайте одяг, який пасуватиме саме вам, беручи до уваги параметри, вік, естетичні вподобання. Створіть власний стиль. І продовжуйте експериментувати!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.