• Укр
  • Рус

Надувні матраци: обираємо для себе

11
Додати
до обраних
Поділитися

Надувні матраци — справді зручне й, окрім того, доступне рішення для комфортного відпочинку вдома чи в подорожах. Погляньте самі: це додаткове спальне місце у будь-якій ситуації, а користуватися ними наскільки просто! А ще такі матраци легкі й не займають багато місця під час транспортування. Згодиться і для родинних зустрічей, і для туристичних походів.

Різновиди надувних матраців

Як не загубитися серед величезного вибору матраців у каталозі OLX та підібрати саме той, що потрібен? Важливо розуміти відмінність між різновидами та призначенням кожного з них. Розглянемо основні типи надувних матраців і їхні особливості детальніше.

Різновиди надувних матраців

Для сну й відпочинку

Такий матрац неодмінно стане вам у пригоді вдома або під час відпочинку на природі. Флокове покриття, до речі, запобігає ковзанню. Однак ці матраци не призначені для плавання, оскільки волога може спричинити пошкодження, неприємний запах і цвіль. Деякі мають вбудований електричний насос, тож використовувати їх у воді вкрай небезпечно.

Для пляжу

Матраци цього типу відрізняються легким і міцним матеріалом, тому їх можна сміливо використовувати на пляжі. А ще їх зручно переносити до місця відпочинку. Та, хоч такі матраци й добре підходять для піщаного берега, вони менш придатні для сну через нерівну поверхню та небезпеку проникнення гострих предметів.

Тому, обираючи надувний матрац, важливо враховувати його призначення та середовище, де плануєте його використовувати. Особливу увагу зверніть на якість матеріалів і перевірте додатково поверхню.

Матраци для пляжу

Параметри вибору

І комфорт, і тривалість користування надувним матрацом визначаються його основними параметрами. Одразу ж розгляньмо їх як слід, щоб уникнути ймовірних неприємностей після купівлі.

  • Напрям ребер жорсткості. Ребра жорсткості можуть бути поздовжніми чи поперечними. Моделі з поперечними ребрами підходять для регулярного використання, оскільки вони правильно розподіляють навантаження на спину.
  • Матеріал верху. Флокове покриття забезпечує комфорт і запобігає ковзанню постільної білизни. Важливо обирати моделі з двостороннім ворсяним покриттям, що не ковзатиме на підлозі.
  • Розмір. Від односпальних до двоспальних — вибір залежить від ваших потреб і простору. Що меншим є розмір, то легший і, до речі, дешевший матрац.
  • Висота. Вищий матрац краще стоїть на підлозі у надутому стані.
  • Навантаження на спальне місце. Важливо враховувати максимальне навантаження для тривалого використання. Рекомендуємо не перевищувати вказаних на виробі показників.
  • Якість. У якісного матраца немає неприємного запаху, а всі шви акуратно проклеєні. Його легко надувати, здувати й чистити.
  • Час використання. Враховуйте, що у разі регулярного використання надувний матрац може прослужити 1,5–2 роки, а за періодичного — 5–7.

Важливим є також і застосування сучасних технологій у процесі зшивання вертикальних вставок. Наприклад, матраци, що виготовлені з використанням лазерної технології «зварювання» швів, помітно міцніші та довговічніші від інших.

Деякі моделі містять у комплекті набір для швидкого ремонту проколів, а також зручну сумку для зберігання і транспортування матраца. Така додаткова комплектація полегшує використання та зберігання.

Як надувати матрац

Найкраще використовувати помпу і насадки, що призначені саме для вашого виробу. Це гарантує ефективне надування та запобігає можливому пошкодженню.

Основне правило: не надувати матрац повністю. Намагайтеся уникати занадто сильної жорсткості: це може його пошкодити. Зазвичай рекомендують припинити надування, коли матрац набуває форми, але все ще м’який на дотик. Це відповідає приблизно 80%-му ступеню надування.

Враховуйте й кількість людей, які будуть використовувати матрац. Що більше їх, то менше потрібно надувати виріб.

Якщо матрац перебував упродовж тривалого часу на сонці або ж, навпаки, на холоді, то перед надуванням у приміщенні варто дати йому «звикнути» до кімнатної температури. Зачекайте щонайменше 24 години.

Як надувати матрац

Як здувати матрац

Достатньо відкрити вбудований клапан і поступово випустити повітря. Зазвичай це займає 5–10 хвилин. Аби пришвидшити процес, легенько натискайте на поверхню матраца. Деякі моделі мають вбудований електричний насос для здування, що відчутно полегшує завдання. Просто встановіть колесо керування клапаном у відповідне положення й увімкніть його.

Як доглядати за виробом

Належний догляд — маст-хев! Звісно ж, якщо плануєте використовувати річ не один рік. При цьому в догляді за надувними матрацами є одне непорушне правило: не слід використовувати агресивні мийні засоби. Для повноцінного чищення достатньо мильного розчину і м’якої губки. Після цього просушіть його природним шляхом. У жодному разі не використовуйте фен чи батарею.

Щоб максимально зменшити ризик проколів або інших пошкоджень, розміщуйте матрац на рівній поверхні (наприклад, на килимку) та якомога далі від гострих предметів. Якщо використовуєте його вдома, підкладіть ковдру. А накривши матрац ковдрою зверху, ви захистите його від твердих предметів: ґудзиків і пряжок.

Висновок

І наостанок: надувний матрац — це про комфорт за доступною ціною. OLX у категорії «Хобі, відпочинок і спорт» пропонує широкий вибір цих виробів, щоб забезпечити вам гарний відпочинок без зайвих витрат. Тож, якщо цінуєте насамперед зручність і практичність, варто внести якісний надувний матрац до чек листа найближчих покупок. А ви — серед цих поціновувачів?

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Техніка для прибирання двору

Техніка для прибирання двору: що вигідніше купити, орендувати чи замовити клінінг

Техніка для прибирання двору: що вибрати ✔️ OLX Україна поділилась цінами та попитом на мийки високого тиску, газонокосарки, повітродувки ✅Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.