• Укр
  • Рус

Несподівані «ліки» від стресу: хатні улюбленці

4
Додати
до обраних
Поділитися

Більшість із нас щодня потерпають від сильного стресу. А 33 % людей відчувають надмірне напруження. Високі вимоги на роботі, постійний потік новин та нескінченні турботи можуть з часом спричинити емоційне вигорання. Однак допомога — ближче, ніж може здаватися. Виявляється, хатні пухнастики нас «лікують». Як саме це працює — розповімо у статті.

Релаксація

Релаксація

Як свідчать результати досліджень, контакт із чотирилапими друзями заспокійливо діє на людину. Коли ви гладите котика чи песика, в організмі підвищується рівень окситоцину — гормону щастя. Крім того, це допомагає знизити рівень кортизолу, гормону стресу, і дарує відчуття розслаблення. Щобільше, деякі компанії навіть створюють pet-friendly офіси, щоб господарі могли гратися зі своїми улюбленцями, зменшуючи напруження, пов’язане з робочими завданнями.

Фізична активність

Прогулянка з собакою — це не лише можливість забезпечити вашому улюбленцеві необхідне для його здоров’я фізичне навантаження, а й дієвий спосіб для вас відволіктися від щоденних турбот. Регулярні прогулянки на свіжому повітрі, навіть зовсім коротенькі, допомагають знизити рівень стресу, покращують настрій і підвищують загальний тонус організму. Тож терапевтичний ефект від вигулювання пухнастиків — аж ніяк не міф.

Емоційна підтримка

Хатні вихованці не потребують багато уваги, але віддають любов сторицею. У складні моменти чотирилапі можуть першими зрозуміти ваші емоції та допомогти заспокоїтися, поділившись теплом і проявивши відданість. Погодьтеся: завжди приємно повертатися після роботи додому, знаючи, що там на вас вже чекають.

Емоційна підтримка

Режим та відповідальність

Пухнастики створюють і певний ритм дня. У вас з’являється відчуття відповідальності, що мотивує ретельно планувати свої будні. Режим годування, прогулянок та догляду допомагає тримати психоемоційну рівновагу, а відтак зменшує рівень стресу. Додаткові пункти в рутині — придбання корму, нового ліжечка чи іграшки — відволікають від щоденних турбот. Адже піклування про інших дарує стільки позитивних емоцій!

Як вберегти хатніх улюбленців від хвороб

Зоотерапія

Тварини, особливо собаки й кішки, позитивно впливають на людей з порушеннями соціальних, емоційних, когнітивних функцій. Зоотерапія, зокрема, допомагає знизити тривожність, поліпшити настрій і навіть полегшити деякі фізичні симптоми. Час, проведений з хатнім улюбленцем, може бути настільки ж ефективним засобом покращення самопочуття, як медитація, йога чи інші методи релаксації.

Зоотерапія

Підсумуємо

Наші маленькі (й не дуже) пухнастики — справжні рятівники. Вони, наче хороші друзі, допомагають швидко долати стрес чи нудьгу та урізноманітнюють рутину. Тож наступного разу, коли почуватиметеся пригніченими, просто проведіть декілька хвилин зі своїм улюбленцем. Ви відразу ж відчуєте, як відновлюєтеся фізично й ментально.

Тримати баланс легко з OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Сезонні смаколики

Сезонні смаколики: добірка рецептів

Осінь дарує чудові можливості для кулінарних експериментів із сезонними продуктами. ✔️ У добірці — рецепти теплих салатів, десертів та крем-супів, які подарують затишок і тепло. ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.