На замітку автомобілістам: скільки коштує оновити запчастини до нового сезону

239
Додати
до обраних
Поділитися

Близько 8 760 грн потрібно, щоб підготувати свій автомобіль до нового сезону – порахували аналітики OLX. Дорожче за все оновити машину в Харківській області, а найдемократичніші ціни в Одеській. Скільки коштують нові і б/в автозапчастини зараз – статистика платформи за березень.

8 760 грн – середня (медіанна) вартість запчастин, які необхідно оновити для профілактики. Найдорожче в цьому наборі – літня гума. Одна нова шина обійдеться водіям в середньому в 1 340 грн. Вживані трохи більш бюджетні – 1 200 грн, повідомляють аналітики платформи OLX.

На комплекті з чотирьох штук можна заощадити майже 600 грн. До того ж, б/в варіантів на ресурсі в 7 разів більше, ніж нових. Те ж стосується й амортизаторів. Якщо ціна за штуку в новому стані – 800 грн, то за такі ж на вторинному ринку – вже 600 грн. Для тих, хто збирається оновлювати диски, різниця – 500 грн. Один такий в середньому коштує 1 500 грн.

Аналітики OLX порахували вартість автозапчастин, які знадобиться оновити до нового сезону. Якщо розглядати можливість покупки уживаних амортизаторів і шин, бюджет на весь основний набір складе в районі 7 800 грн.

Інфографіка_OLX_Вартість запчастин

Експерти порахували, скільки будуть коштувати основні запчастини в конкретних областях. У Харківському регіоні рекорд за вартістю – 12 000 грн в середньому. У п’ятірку місць з найбільш високими цінами потрапили Чернівецька, Чернігівська, Полтавська та Київська області. Якщо постаратися, в Сумській та Одеській можна затаритися новими автозапчастинами в районі 6 500 грн.

Найбюджетніші варіанти нових шин в Закарпатській області. Проте в Київській найбільше актуальних пропозицій. Причому не тільки для невикористаної раніше гуми, але і для б/в варіантів. А ось в районі Кропивницького для обох категорій запчастин рекордно низький асортимент по Україні.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Найкращі варіанти сімейного авто

Найкращі варіанти сімейного авто до 10-12 тисяч доларів: підбірка від OLX

Підбірка від OLX: найкращі варіанти сімейного авто до 10-12 тисяч доларів ✔️ Рекомендації з покупки авто від експерта OLX ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.