Правила безпечних покупок в інтернеті: поради від OLX

1923
Додати
до обраних
Поділитися

Безпека – ключовий пріоритет у роботі сервісу OLX. Тому ми робимо все можливе, щоб захистити наших користувачів від різних схем обману, які регулярно з’являються в інтернеті. Щоб вас не ошукали, дотримуйтеся простих правил.

1. Ставтеся з обережністю до занадто привабливих пропозицій.

2. Не покидайте чат OLX – тільки тут переписка безпечна, не переходьте за зовнішніми посиланнями для платежів.

3. Користуйтеся OLX Доставка, щоб зменшити ризик захворіти через поширення COVID-19. Якщо ж потрібно особисто зустрітися з покупцем чи продавцем, дотримуйтеся рекомендованих правил гігієни.

4. Ніколи не надавайте номер телефону або email, купуючи з OLX Доставка. Використовуйте тільки кнопку «Купити з Доставкою» на сторінці оголошення.

5. Перевіряйте товар до оплати або при отриманні на пошті.

Як працюють фішинг-шахраї

Фішинг спрямований на незаконне отримання даних користувачів: логіна, пароля, платіжних даних, одноразових паролів, іншої інформації з обмеженим доступом.

Як працюють фішинг-шахраї

Приклади фішингових сайтів

Фішингові сайти можуть копіювати оригінал до найдрібніших деталей, а шахрай за допомогою психологічних прийомів здатний переконати вас надати необхідну інформацію.

Приклади фішингових сайтів

Також ви можете повідомити про фішинг пошуковій платформі Google. Так ви допоможете іншим користувачам не стати жертвами цієї схеми.

Якщо у вас виникли сумніви щодо посилання, яке вам надіслали під виглядом OLX, або вважаєте, що стикнулися з фішингом, ви завжди можете звернутися до нас для консультації.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.