Життя у гаджетах: які бренди цікавлять українців

352
Додати
до обраних
Поділитися

Apple – найпопулярніший бренд смартфонів, ноутбуків і планшетів за кількістю відгуків на пропозицію. Якщо говорити про колонки, то це Sony. «Баттл» бездротових навушників: AirPods продають в 13,5 разів більше, ніж AirDots. Які бренди девайсів найбільше цікавили українців у 2019 році – в аналітиці OLX.

Майже половина онлайн-покупок в Україні припадає на побутову техніку та електроніку – свідчить останнє дослідження GfK. При цьому смартфони купують найчастіше – 19% респондентів.

Смартфони

Аналітика OLX показала – Apple став найпопулярнішим брендом смартфонів у 2019 році. За айфонами до продавців звертались у середньому 7,1 разів по кожному оголошенню. Xiaomi майже наступає на п’яти каліфорнійському гіганту – їхні смартфони отримували по 6,6 відгуків. Бронзу отримав LG з 5,3 відгуками, на четвертому місці розташувались Meizu та Lenovo. Варто зазначити, що Samsung потрапив лише до першої десятки.

Топ-5 брендів смартфонів

1. Apple – 7,1 відгуків
2. Xiaomi – 6,6 відгуків
3. LG – 5,3 відгуків
4. Meizu – 5,1 відгуків
5. Lenovo – 4,1 відгуки

Ноутбуки

Однак одного лише смартфона для комфортного життя мало. Згідно з останніми даними GfK, 68% українців володіють ще й ноутбуком. Найпопулярнішим брендом портативних комп’ютерів став Apple, зібравши в середньому 4,6 відгуки на одну пропозицію про продаж MacBook’ів. Друге місце розділили ASUS та Acer. А трійку лідерів урочисто закрили пристрої Lenovo.

Топ-5 брендів ноутбуків

1. Apple – 4,6 відгуки
2. ASUS/Acer – 4 відгуки
3. Lenovo – 3,9 відгуки
4. HP – 3,3 відгуки
5. Dell – 2,8 відгуки

OLX_Життя у гаджетах_ які бренди цікавлять українців

Планшети

Українці впевнено купують техніку Apple – iPad очолив рейтинг з 4,9 відгуками на одну пропозицію. Планшети від Samsung зайняли друге місце в рейтингу – 4,1 відгуки. 3 відгуки та 3 місце дісталися бренду ASUS.

Топ-5 брендів планшетів

1. Apple – 4,9 відгуки
2. Samsung – 4,1 відгуки
3. ASUS – 3 відгуки
4. Acer – 2,9 відгуки
5. Lenovo – 2,3 відгуки

Портативні колонки

З гарною колонкою і звичайні посиденьки на кухні можуть перетворитися на свято. Так, «королевою вечірок» стала Sony, зібравши 6 відгуків на одну пропозицію. На другому місці опинилися девайси від Marshall, на третьому – розташувалися JBL.

Топ-5 брендів портативних колонок

1. Sony – 6 відгуків
2. Marshall – 5 відгуків
3. JBL – 4 відгуки
4. Xiaomi – 3 відгуки
5. Bose – 2 відгуки

Бездротові навушники

«Розваги» у вигляді розплутування навушників мабуть скоро залишаться у минулому, адже новим трендом у світі девайсів стала бездротова гарнітура. Найпопулярнішими за кількістю відгуків на OLX виявились AirDots від Xiaomi та AirPods від Apple – 10 та 9 відгуків на одну пропозицію відповідно.

Якщо б обидві серії зійшлись у «баттлі», ситуація була би наступною: AirPods коштують на платформі у середньомі 1 540 грн – удвічі дорожче, ніж AirDots. А ось пропозицій про продаж AirDots у 13,5 разів менше, ніж AirPods – 3 100 у порівнянні з 41 800.

«Баттл» бездротових навушників

AirDots (Xiaomi) AirPods (Apple)
 Середня ціна 650 грн 1 540 грн
 Кількість пропозицій 3 100 41 800
Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.